Skip to main content

Ordinas før seriestarten: – Vår oppgave å skape stolthet

VIL SKAPE SUKSESS: Toni Ordinas ser ingen grunn til at han ikke skal klare å skape et topplag av Stabæk på Nadderud stadion.
VIL SKAPE SUKSESS: Toni Ordinas ser ingen grunn til at han ikke skal klare å skape et topplag av Stabæk på Nadderud stadion.

Toni Ordinas (43) har klare tanker om hvordan Stabæk skal bli en norsk toppklubb.

– Samarbeid, sier Antonia Ordinas Pou (43).

Stabæk-treneren sitter i de nedslitte brakkene på Nadderud stadion. Han kikker utover en fotballstadion som er nedlesset av snø og der hjemmedebuten allerede er utsatt.

Men han ser fremover. Stabæks spanske trener er hellig overbevist om at det igjen kan skapes gullkantede opplevelser ute på det som forhåpentlig blir en grønn gressmatte. Kanskje allerede i år.

– Samarbeid, gjentar han.

– Jeg mener det er Stabæks ansvar å skape en kultur for fotballen i Bærum. Der vi knytter til oss, og samarbeider med, de lokale klubbene. Som Høvik, Haslum og Bærums Verk Hauger, for å nevne noen. Det er den eneste måten vi kan få det til på. At det skapes en fotballkultur her i Bærum med Nadderud stadion som knutepunkt. Der det skapes opplevelser som alle vil være stolte av.

LES OGSÅ: Derfor tvilte Ovenstad ikke på å si ja til Stabæk

Topplag med lokale spillere

43-åringen trekker sammenligninger til sitt eget hjemland. I den baskiske delen av landet. Der La Liga-klubbene Real Sociedad og Athletic Bilbao regjerer.

– De klubbene har et vanvittig godt samarbeid med de mindre klubbene rundt. Småklubbene er ekstremt stolte hvis én spiller klare å komme seg inn på de lagene. Slik bør det være i Bærum også, mener Ordinas oppriktig.

Han kom til Norge i 2013, og har ikke sett seg tilbake. Familien er godt etablert i Bærum. Skjønt, det første han tenke på da han tok over etter skotten Billy McKinlay i 2016, var at en gang vil dette ta slutt.

– Taper vi seks kamper på rad, så kan det jo jeg være ferdig.

LES MER: Takket nei til titalls millioner – her forlenger Vetlesen med Stabæk

Men han tror ikke det skjer. Han mener Stabæk bør bli en permanent toppklubb i Norge.

– Og vi bør klare det med å bruke hovedsakelig lokale spillere. En spiller som er vokst opp i Lommedalen har større indre driv etter å vinne noe med Stabæk, enn en spiller fra Canada. Selv om begge trolig vil ha det samme målet om å komme til en større klubb, mener Ordinas.

Han sier han er tilgjengelig for spillerne 24 timer i døgnet.

– Hvis en spiller har personlige problemer, så prater jeg med ham om det. I fjor var det en spiller som hadde problemer på hjemmebane. Da hadde jeg en lengre prat med ham. Har en spiller problemer med kjæresten, vil det påvirke spillet hans på banen.

FARGERIK: Toni Ordinas har et aktivt kroppsspråk på feltet.
FARGERIK: Toni Ordinas har et aktivt kroppsspråk på feltet.

Ørefik

Toni Ordinas vokste opp på ferieøya Mallorca. Han er født året før den høyreorienterte lederen, general Franco, døde. Ordinas opplevde likevel regimet på kroppen.

– Mallorca har alltid vært knyttet til Catalonia, både geografisk og med språket. Snakket vi katalansk på skolen, kom læreren og ga oss en ørefik, forteller spanjolen.

Han støtter den katalanske uavhengighetskampen mot regjeringen i Madrid.

– Spania fungerer ikke bra i dag. Muligheten for de unge er veldig vanskelig. Det er nesten umulig å skaffe seg jobb. Og et regime som fengsler folk for meningsytringer. Er det er demokrati, spør han.

LES OGSÅ: Stabæks kamp mot Start flyttet - igjen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.