– Jeg føler at jeg er bedre forberedt til OL denne gangen, enn det jeg var i London. Nå vet jeg i større grad hva jeg går til, sier Ole-Kristian Bryhn.

Rifleskytteren fra Vestre Bærum Salongskytterlag er nå, sammen med flere andre skyttere, innstilt av Norges Skytterforbund til å være med i sommer-OL i Rio de Janeiro.

Den endelige bekreftelsen får de når Olympiatoppen gir grønt lys 19. juni. Men ofte er det bare en formalitet. Ole-Kristian Bryhn kan allerede begynne å finsikte OL-formen.

LES OGSÅ:

VM-kongen Ole-Kristian Bryhn holdes på pinebenken for OL

Dronningen for sterk for Bryhn 

Han deltok i OL også i 2012, og endte på en syvendeplass i helmatch. En plassering han altså tror han kan forbedre i landet som er mest kjent for fotball og strandliv.

– Målet er først og fremst å komme til finalen. Klarer jeg det, så er målet en medalje. Men det blir veldig tøft. Det er ørsmå marginer i denne idretten. Det er snakk om tiendedels millimeter som kan avgjøre alt. For vanlige folk er det så lite at du ikke kan tenke det engang, sier Ole-Kristian Bryhn.

Utfordring med varmen

I og med at skytingen skal gå i Rio, er Bryhn og det norske landslaget forberedt på at det kan bli varmt. Men det er ikke slik at de norske skytterne kan stå der i T-shorten og shorts og fyre løs. Her overlates ingen ting til tilfeldighetene.

LES OGSÅ:

Bryhn med EM-sølv nummer to 

– Vi må ha på oss det samme utstyret som vi har på ellers i konkurranser. Jeg skyter bedre med alt utstyret enn hvis jeg ikke bruker det. Men det innebærer selvfølgelig at det kan bli varmt. Og i Rio er det ventet i underkant av 30 grader. Vi må finne noen gode løsninger på kjøle oss ned. Kalde og våte håndklær er en mulighet.

 

– Jeg er uansett ikke bekymret for det, ler Bryhn i sommervarmen på Løvenskioldbanen i går, da Norges Skytterforbund offentliggjorde sin OL-innstilling.

Trene mye

Fremover mot lekene i Rio skal han trene, trene og konkurrere. Avreise til Brasil skjer trolig i begynnelsen av august – hvis Olympiatoppen altså sier «go».

– Jeg skal være med i et verdenscupstevne i Baku, Aserbajdsjan. Ellers blir det mest trening her hjemme.

Kanskje blir det også litt brannslukking. 27-åringen jobber deltid som brannmann ved Røyken brannstasjon.

– Frem mot OL blir det mest trening, smiler Ole-Kristian Bryhn.