Skip to main content

Ola Brynhildsen er klar for Molde nå

Ola Brynhildsen forlater Stabæk med umiddelbar virkning. 

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk-spilleren Ola Brynhildsen (21) forlater Stabæk med umiddelbar virkning, og skal trene med Molde så fort det lar seg gjøre.

Det bekreftet Molde på sine hjemmesider onsdag.

Dermed har den turbulente overgangen fått sin avslutning.

Det var tidlig i mai at det ble klart at Ola Brynhildsen valgte å ikke resignere med Stabæk, men i stedet skrev under for Stabæks eliteserierival Molde. Det skapte stor frustrasjon hos enkelte Stabæk-fans. De hengte opp banner på morens hus på Hosle, og dagen etter ble det hengt opp store banner ved klubbens treningsfelt på Nadderud.

– Her går det fort unna, vi har ikke rukket noe her, bortsett fra å bli enige med Molde, sier Stabæks sportslige leder Torgeir Bjarmann som bekrefter at Brynhildsens tid som Stabæk-spiller er over. 

– Fornuftig avtale

Brynhildsens kontrakt med Stabæk gikk ut 1. juli, men Molde har nå altså kjøpt ham ut av kontrakten. Bjarmann sier de har hatt en bra dialog med Molde og opplever at partene har vært løsningsorienterte. 

– Man ønsker alltid å sitte igjen med mer. Men det er en spiller og menneskelig faktor oppi dette også. Jeg tror alle parter er ok fornøyde. 

Bjarmann kaller overgangssummen fornuftig.

– Den er på et nivå som vi kan akseptere, selv om vi gjerne skulle hatt han med i de første seriekampene. 

500.000 i utdanningskompensasjon

Selv om overgangssummen ikke er kjent, har det tidligere vært spekulert i at Molde må ut med et sted over 200.000 kroner for spilleren for at han skal kunne være klar for klubben nå.

Stabæk kommer uansett til å sitte igjen med en utdanningskompensasjon på i overkant av 500.000 kroner for Ola Brynhildsen. Også Bærum Sportsklubb skal ha noen kroner i utdanningskompensasjon, i og med at Brynhildsen spilte for klubben i to år, fra han var 12 til 14 år.

Ser etter erstatter

Stabæks sportslige leder sier de prøver å hente en erstatter, har hatt i bakhodet at Brynhildsen kunne komme til å forsvinne før seriestart 16. juni og derfor har noen kandidater på blokken. 

– Det er litt utfordrende med karantenetider. Vi prøver, er fremoverlente og håper vi skal finne en erstatter. Det har litt med økonomi å gjøre, sier Bjarmann som ønsker Brynhildsen lykke til videre. 

– Vi håper han spiller dårlig mot Stabæk, men ellers ønsker vi ham lykke til. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.