Skip to main content

OL-medaljen glapp for Ståle Sandbech

I FINALEN: Ståle Sandbech fra Bærums Skiklub deltar i sitt tredje OL og er i finalen i slopestyle i Pyeongchang i Sør-Korea.
I FINALEN: Ståle Sandbech fra Bærums Skiklub deltar i sitt tredje OL og er i finalen i slopestyle i Pyeongchang i Sør-Korea.

Sølvgutten fra OL i Sotsji ledet i Pyeongchang etter sitt andre forsøk i finalen. Tilslutt ble 24-åringen såvidt dyttet ut av seierspallen.

- 4. plass er tungt, uttalte Rykkinn-gutten til TVNorge.

Ståle Sandbech lå lenge på medaljeplass i slopestylefinalen i OL, men ble skjøvet ut av seierspallen av finalens aller siste kjører. 

17-åringen Redmond Gerard fra USA vant med 87,16 poeng, foran Max Parrot (86,00) og Mark McMorris (85,20).

LES OGSÅ: Terje Sandbech om møte med ivrige foreldre: – Hørte om foreldre som sluttet i jobben

- Jeg hadde håpet på en plass på seierspallen, det gikk ikke i dag, la Sandbech til.

Han klarte å få frem et smil, selv om han åpenbart ikke var helt fornøyd.

- Jeg dummet meg ikke helt ut. Jeg landet et run, men skulle gjort det renere og lagt på en liten overraskelse på det siste hoppet. Jeg hadde et lite håp om at det skulle holde til pallen, sa Sandbech til TVNorge.

Han spådde til amerikansk tv på forhånd at det kunne bli suksess for amerikanske Redmond.

Mistet fart

Sandbech var uheldig i sitt første forsøk i finalen og traff ikke i landingen i det første hoppet. Den svake landingen gjorde at 24-åringen mistet farten før de siste hoppene. 

Sandbech fra Rykkinn fikk beskjedne 44,81 poeng i første run og var på 6. plass etter første runde.

I andre runde var han nesten feilfri og satte poengsummen 81,01. Mark McMorris fra Canada fikk 85,20 i sin andre runde og ledet da alle hadde kjørt to ganger.

 

NESTEN MEDALJE: Ståle Sandbech (24) fra Rykkinn ble nummer fire i OL-finalen.
NESTEN MEDALJE: Ståle Sandbech (24) fra Rykkinn ble nummer fire i OL-finalen.

Dramatisk

I tredje runde var Sandbech uheldig i landingen på det første hoppet og dermed ble hans andre forsøk det beste. 

Redmond Gerard fra USA var sist etter de to første omgangene, men klinte til i siste runde, tok ledelsen og dyttet Sandbech ned på 3. plass. Max Parrot fra Canada var sistemann av alle i finalen. I sitt siste forsøk fikk han 86,00 og tok sølvet. Dermed ble det 4. plass på Ståle Sandbech.

LES OGSÅ: Ståle er 24 år og OL-veteran - kan bli vårt største gullhåp

Skadet før finalen

Kjørerne har tre forsøk i finalen. Mons Røisland (21) fra Bærums Skiklub kvalifiserte seg til finalen, men kjørte ikke på grunn av en skade han pådro seg på trening.

Røisland ble kjørt til sykehus. Norges medisinske ansvarlige opplyser til TVNorge at det er mistanke om brudd i det ene skulderbladet. 

- Det var kjipt. Vi skulle gjerne hatt ham her. Sånt skjer, det hører med, det skjer ofte. Vi andre kan ikke gå helt av sporet for dét, oppsummerte Sandbech.

De aller siste rapportene tydet på at Røisland har fått brudd i et ribbein og i skulderen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.