Alpin-håpet tjente 4 kroner i 2013

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde ser ikke ut til å bry seg med lav inntekt. I årets skatteliste står han oppført med en skattbar inntekt på 4 kroner.

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde ser ikke ut til å bry seg med lav inntekt. I årets skatteliste står han oppført med en skattbar inntekt på 4 kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Aleksander Aamodt Kilde ble en del av alpinlandslaget i fjor, men noe hopp på lønnsslippen ble det ikke.

DEL

Aleksander Aamodt Kilde er oppført med en inntekt på 4 kroner i 2013, og kan ikke akkurat kalles en lønnsvinner blant våre idrettsstjerner. 22-åringen fra Jar har en vei å gå før han kan måle seg med Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, både når det gjelder størrelsen på lønnsslippen og når det gjelder reultatene. Jansrud står med en skattbar inntekt på 1.152.818 i fjor. Lund Svindal er bosatt i Østerrike, og skatter dermed ikke til Norge, men han har nok til salt i grøten.

Blant våre mest kjente vinteridrettsutøvere er det Ståle Sandbech som er oppført med høyest inntekt i 2013. Snowboard-kjøreren fra Rykkinn måtte skatte for 304.634 kroner av inntekten, mens Tiril Eckhoff fra Øvrevoll hadde en skattbar inntekt på 75.896 kroner i fjor, men det kan tenkes at det blir et lite hopp for både skiskytter Eckhoff og Sandbech i neste års skatteliste, siden de begge kom hjem fra OL i Sotsji med medaljer.

LES OGSÅ: Røkke har 11.8 milliarder i formue og betaler 130 millioner i skatt

For våre to landslagshoppere ble ikke 2013 noe gull-år. Tom Hilde fra Asker hadde en skattbar inntekt på 97.383 kroner, mens Rune Velta fra Lommedalen står oppført med 95.006 kroner.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka.no her

Artikkeltags