Skip to main content

ØHIL tapte seriepremieren: – Eliteserielag viktig for rekruttering i yngre rekker

ØHIL-spillerne visste på forhånd at kampen mot Drammen ville bli tøff, men laget er fornøyde med en del etter 3-11-tapet hjemme mot Drammen. Her feirer de scoringen til Fabian Jacobsen (nr. to fra høyre), ØHILs første i eliteserien på 14 år.

Foto: Knut Bjerke

Øvrevoll Hosle er tilbake i eliteserien for første gang på 14 år. Som ventet ble sesongstarten krevende, men spillerne er fornøyde.

 ØHIL – DRAMMEN 3–11

– Vi fryktet det skulle gå enda verre. Vi er passe fornøyd med innsatsen, selv om det renner inn litt for mye mål, sier Øvrevoll Hosle-spiller Johan Akselsen etter 3-11-tapet hjemme mot Drammen i serieåpningen i bandy lørdag.

På forhånd var det nemlig ventet at ØHIL ville få en krevende oppgave mot Drammen. De hvite og grønne har ikke vært i eliteserien på 14 år, og har et budsjett på 300.000 kroner. Drammenserne ble nummer tre i eliteserien i fjor.

– Dette var litt positivt, faktisk. Det var tøft i åpningen, vi har ikke gått så mye på is, og må kjenne på tempoet. Men det positive er at vi scorer mål og har noen sjanser, sier ØHIL-kaptein Fabian Jacobsen.

– I andre omgang er vi mye bedre defensivt, og får kommet mer inn i kampen, fortsetter Jacobsen – som fikk æren av å score ØHILs første eliteseriemål på drøyt 13 år.

–Det var veldig deilig. Det var så å si ferdigscoret etter at Endre (Tveiten, ØHIL-spiller) hadde tråklet seg gjennom hele Drammen og lekt med dem, smiler Jacobsen.

Jacobsen feirer sitt mål, og blir gratulert av Mads Helmich Pedersen. Johan Akselsen til høyre.

Foto: Knut Bjerke

– Viktig for rekrutteringen

Jacobsen forteller at sesongmålet er å klare kvalifiseringsplassen, og at det er viktig for klubben å ha et eliteserielag når de forsøker å få kunstis på Hosle.

–Ja, uten tvil, sier han.

– Det har mye å si for klubben og rekruttering i yngre rekker. Det var grunnen til at vi takket ja til eliteserieplassen. Vi vil få opp yngre spillere. Det er det største målet vårt denne sesongen.

De to ØHIL-spillerne sier at også progresjon gjennom sesongen blir et viktig mål for laget.

– Ja. For mange av gutta er det første gang på stor bane i dag. Vi har også betydelig mindre istid enn andre. Vi ser vi at vi potensielt kan sjokkere litt i løpet av sesongen, sier Akselsen.

Reduserte to ganger

Men det åpnet altså tøft for ØHIL lørdag. Drammen tok ledelsen etter ca. fire og et halvt minutt, og var det beste laget i åpningen av kampen. 

Etter en drøy halvtime ledet Drammen 6–0.

Men sakte, men sikkert fant ØHIL tempoet. To minutter etter Drammens sjette reduserte Jacobsen – etter en retur etter skudd fra Endre Tveiten.

Fem minutter før pause kom så 2-6, gjennom Even Lübeck – som pirket ballen over streken etter en retur fra tverrligger.

Et Drammen-mål like etter sørget for 2–7 til pause.

Keeper Christoffer Seljeseth hadde nok å gjøre bakerst for ØHIL, og sto en god kamp.

Foto: Knut Bjerke

Jevnere

Andre omgang ble jevnere, og mindre målrik. Drammen økte til 2–8 etter en times spill, men Tveiten reduserte til 3–8 like etter, etter et flott dribleraid.

Det ble imidlertid ØHILs siste scoring i kampen. Drammenserne satte de tre siste målene, og vant kampen 11–3.

– De får noen raske mål, og en del på corner. Vi er dårlige på cornerrus. Der har vi en jobb å gjøre. Det er noe vi kan løse raskt, og det er jo positivt, sier Jacobsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.