Skip to main content

ØHIL-tap i toppkamp: – Vinner ikke nok kamper hjemme

Andrea Anderdal (t.v.) scoret et fantastisk mål mot Hønefoss lørdag - men måtte se alle poengene bli med til Buskerud. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: KNUT BJERKE

Øvrevoll Hosle hadde ballen mest og skapte flest sjanser, men tapte likevel mot Hønefoss lørdag.

ØVREVOLL HOSLE - HØNEFOSS 1-3 (1-2)

Dermed misbrukte laget bokstavelig talt muligheten til å ta et steg nærmere tabelltoppen - serieleder Amazon Grimstad spilte kun 3-3 mot Medkila, og er nå fire poeng foran ØHIL. Sørlendingene har også en kamp mer spilt. I stedet er nå Hønefoss på samme poeng som ØHIL - men også Hønefoss har en kamp mer spilt enn Hosle-gjengen.

– Vi har gått på noen bananskall i år, og de kommer når vi ikke scorer mål. Vi scoret ikke nok mot Nanset før ferien (2-2), og scoret ikke nok mot Åsane (1-1). Det er bananskall, sier ØHIL-trener Kjølv Eidhammer.

– Hvordan ser du på tabellsituasjonen nå?

– Vi må vinne kamper for å holde oss i første divisjon. Såpass jevnt er det. Vi må jo bli blant de syv beste for å klare det, sier Eidhammer.

ØHIL har i skrivende stund syv poeng ned til åttendeplasserte Åsane.

– Og vi har lyst til å være med å kjempe i toppen, men da kan vi ikke prestere som vi gjør nå på Hoslebanen. Vi presterer bra borte, men vi vinner ikke nok kamper her. Dette er ikke fortet vårt lenger. I fjor tapte vi omtrent ikke her, fortsetter treneren.

Det kom flere skikkelige regnskyll under kampen lørdag.

Foto: Anders Rødaas Aspelund

Gode sjanser - flott scoring

Men under lørdagens kamp mot Hønefoss - tidvis spilt i voldsomt regnvær - hadde ØHIL gode muligheter til å score flere enn det ene målet de fikk. Mari Løyland Vassanyi fikk kampens første mulighet da hun kom til avslutning fra skrått hold, men keeper reddet. Samme Løyland Vassanyi var nære med et frispark etter 20 minutter, som Hønefoss-keeperen så vidt slo over - og da hun traff tverrliggeren med et innlegg. Andrea Anderdal hadde et farlig langskudd som ble slått i tverrligger og over, Anja Avdals avslutning strøk tverrliggeren, og både Joshualyn Reeves og Mariken Kleppe misbrukte gode muligheter etter corner.

Når Hønefoss i mellomtiden scoret tre ganger, hjalp det lite at Andrea Anderdal faktisk scoret kampens første mål - med et skikkelig stjernetreff. Fra 20 meter, ute til venstre, dro kapteinen til, og ballen suste inn i motsatt kryss.
– Jeg synes vi er et bedre fotballag enn Hønefoss. De henger i tauene og får noen kontringer, og et par mål jeg ikke helt skjønner hvorfor vi slipper inn. Men sånn er det, sier Eidhammer.

– Vi spiller fantastisk fotball innimellom, frem til 20 meter fra mål. Innleggene er ikke gode nok, og avslutningene er ikke gode nok. Det er en del som ikke sitter helt. Vi får kjempe videre, det er ni kamper til, sier treneren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.