Skip to main content

ØHILs medlemmer har talt: – Grusen blir på Hoslebanen

STEMTE NEI: Øvrevoll Hosle ILs medlemmer ønsker ikke kunstgress over grusbanen ved Hosle skole.

Øvrevoll Hosle ILs medlemmer stemte nei til kunstgress på torsdagens ekstraordinære årsmøte, og dermed blir det fortsatt grus på Hoslebanen.

76 personer stemte ja, mens hele 126 stemte nei til forslaget om å legge kunstgress på Hoslebanen under kveldens ekstraordinære årsmøte i ØHIL.

Det betyr at klubben skrinlegger planene om å bygge ut kunstgress på grusbanen ved Hosle skole. På det ekstraordinære årsmøtet skulle medlemmene i Øvrevoll Hosle IL avgjøre hva de ville gjøre med Hoslebanen. Det stod mellom ny kunstis og kunstgressbane, eller å lage kunstgressbane hvor det skal legges naturis om vinteren. Banen er i dag grus med naturis om vinteren.

Mens det førstnevnte forslaget ble stemt ned med 188 nei-stemmer mot 16 ja-stemmer, ble det langt jevnere da det skulle stemmes om kombinasjonen kunstgress og naturis, hvor resultatet ble nei. Til stor glede for klubbens bandy-miljø, hvor styret hadde truet med å - Kunstgress og naturis betyr kroken på bandy-døren .

– Dette var langt mer positivt enn jeg hadde fryktet, og viser hvor mye engasjement det er for denne saken. Vi har fått god støtte fra langrenn- og baseballgruppen, og registrer at mange mener som oss. Vi stemmer ikke nei for å være vrange, men for at klubben skal ta et skritt tilbake og tenke mer samlet og  langsiktig mot en optimal løsning, sa bandyleder Eivind Thorne, kort tid før resultatet ble klart.

– Viktig for bredden

En av medlemmene som grep ordet under møte, var Knut Jostein Sætnan, som talte på vegne av langrennsgruppen.

– Vi er meget fornøyde med utfallet her. For oss handler dette om viktigheten av å være et idrettslag, med fokus på bredden, sier Sætnan, som forteller at de langt i fra var sikre på om det ville vært mulig å legge naturis på kunstgressbanen.

- Om hvem skulle ha gjort det, dersom bandygruppen hadde trukket seg ut? Vi er helt klart for kunstgress, men føler at hvor det skal ligge og hvordan det skal legges må diskuteres mer, sier Sætnan.

– Klubben bestemmer

For trener for Øvrevoll Hosles kvinnelag i 1. divisjon, og daglig leder i klubben, Sverre Nordby, betyr dette at klubben ikke får noen ny kunstgressmatte med det første.

–  Det er fint at klubben samles og bestemmer dette. Det er et stort engasjement her. For fotballen hadde det vært betydelig bedre med et ja, men vi legger i likhet med styret ingen prestisje i dette. Nå kan klubben jobbe videre. Gjennom denne saken har arbeidet stått stille i to år, sier Nordby.

– Nå er ballen lagt død

For ØHILs hovedstyre-leder, Skule Ingeberg, betyr dette at klubben nå må legge fra seg et omfattende og tidkrevende arbeid.

– Vi forholder oss pragmatiske til dette, og nå kan vi legge denne ballen død og se frem mot nye muligheter. Denne saken har på mange måter lagt et lokk på alt annet arbeid i lang tid, sier Ingeberg, som sier at klubben nå vil puste ut før de ser fremover igjen.

Han gleder seg stort over oppmøtet, som fylte gymsalen på Hosle skole.

– Det er fantastisk gøy, og det pleier å være betydelig færre enn dette på våre årsmøter. La oss håpe at entusiasmen bæres med videre, sier Ingeberg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.