– Veldig mange er opptatt av fotball. Asker Fotball viser med sine prosjekter at det er viktig å få alle med på laget, sa juryleder Ingvild Tautra Vevatne.

Hun og ordfører Lene Conradi holdt taler og delte ut prisen.

Tar alle med

– Det er utrolig stort å få denne prisen, sa daglig leder Rune Klemetsdal i Asker Fotball til Budstikka etter utdelingen.

Klubben, som har visjon om å være mer enn en fotballklubb, mottar prisen for sine tiltak for Gatelaget, som er et lag for personer med rus-utfordringer, og fotballaget Asker United, for fysisk og psykisk utviklingshemmede.

LES OGSÅ: Holder seg rusfri med fotball

Alle skal delta

– Tilgjengelighetsprisen er viktig. Prisen er et konkret uttrykk for at vi setter pris på et samfunn der alle har en reell mulighet til å bidra, delta og nyte godt av det samfunnet har å by på av fellesskap, møteplasser og nødvendig infrastruktur, sa ordfører Lene Conradi.

– Asker Fotball viser med visjonen « Mer enn fotball» at de er opptatt av å la bredde og samfunnsprosjekter bli en viktig del av klubbens «jeg», sa ordføreren.

LES OGSÅ: Suksess med gatelaget

Har et samfunnsansvar

Asker Fotballs Klemetsdal mener klubben har et samfunnsansvar.

– Vi ser at ved siden av å prøve å være en bra fotballklubb og et lokomotiv, har vi et samfunnsansvar som vi tar på alvor. Vi har infrastruktur og ikke minst engasjement til å gjøre en forskjell, sier Klemetsdal.

Klemetsdal startet Gatelaget og Asker United i løpet av en treukersperiode i 2013.

LES OGSÅ: Vant kampen om Halvorsenhytta

Givende arbeid

André Muri har ansvaret for Gatelaget og Espen Foss for Asker United.

– Det er utrolig givende å se hvor stor glede våre spillere har av å være med, sier Muri.

– Når det er snakk om at det er viktig å vinne kamper, sier jeg at det for Asker Uniteds spillere er en seier bare det å komme på banen, sier Foss.

Jobber hardt for å fortsette

Når det gjelder den praktiske driften videre, sier Klemetsdal at de har penger til prosjektene ut året, og at de jobber hardt for å fortsette med dem i 2019 og ut en ny treårsperiode.

– Det er ganske dyrt å drive disse tiltakene. Vi har med oss noen bedrifter og Asker kommunen. Så søker vi også stiftelser og legater for å holde det flytende, sier Klemetsdal og legger til et hjertesukk om at han skulle ønske flere bedrifter i Asker viser engasjement for å hjelpe til og løfte det sosiale aspekt i Asker.

Mer om hva juryen mener:

Her er utdrag fra juryens begrunnelse:

*Asker Fotball et viktig forbilde for andre lag og foreninger både i og utenfor kommunen.

*Asker Fotball er opptatt av å la bredde og samfunnsprosjekter bli en viktig de av klubbens identitet og at de i en årrekke har tatt samfunnsansvar gjennom å opprette stabile og varige tilbud til ulike grupper.

* «Gatelaget er et fantastisk tilbud til en sårbar og stigmatisert gruppe. Gjennom Gatelaget har mange deltagere kommet seg ut av rus og kommet i bedre fysisk og psykisk form. Målsettingen med prosjektet fra oppstart var å skape en arena for mennesker med rusutfordringer hvor fokus er å forbedre fysisk form, skape en sosial arena og sørge for hjelp til selvhjelp. Målene er nådd til fulle, skriver juryen i sin begrunnelse.»

Dette er kriteriene for prisen:

Kriteriene for å motta tilgjengelighetsprisen er:

– «Å fremme tiltak som inkluderer mennesker med nedsatt funksjonsevne i positiv aktivitet og sosialt fellesskap, og dermed skape forutsetninger for et mest mulig meningsfylt liv»

– «Å være tilgjengelig som et godt og spesielt medmenneske»

– Vinneren viser at de til fulle oppfyller flere av kriteriene i statuttene for Tilgjengelighetsprisen og er en verdig vinner av Tilgjengelighetsprisen, skriver juryen.