Skip to main content

Ny tennisbragd av Ruud – bryter trolig magisk grense

Casper Ruud spiller strålende tennis om dagen. 

FOTO: TRINE JØDAL

Casper Ruud (21) fra Snarøya tok en ny stor tennisskalp i ATP Cup i Australia. Snart er han blant verdens 50 beste tennisspillere.

Natt til søndag slo 20-åringen fra Snarøya italieneren Fabio Fognini i ATP Cup i Australia. Fognini er rangert som den 12. beste tennisspilleren i verden, og tennisspilleren fra Bærum har aldri slått en spiller som er rangert så høyt på ATP-rankingen.

 ATP (Association of Tennis Professionals) er de som rangerer verdens beste tennisspillere etter et sinnrikt poengsystem. Per nå er Casper Ruud rangert som nummer 54 i verden.

Kampen mot italieneren vant han 6-2, 6–2 og kampen ble ferdig på 67 minutter.

Med to imponerende seirer på tre dager kan Ruud virkelig begynne å se oppover på rankinglisten. Fredag slo han amerikaneren John Isner, som er rangert som nummer 19 i verden. En plass blant de 50 beste i verden er snart en realitet for Casper Ruud.

– Det er veldig gunstig. Jeg tror at jeg kanskje om en ukes tid bryter inn på topp 50 i verden for første gang. Det er noe jeg har hatt som mål, sier Ruud til NTB

Tapte mot Italia

Seieren til Ruud medførte at Norge utlignet til 1–1 i oppgjøret mot Italia. Tidligere måtte Viktor Durasovic se seg slått av Stefano Travaglia med sifrene 1-6, 1–6.

Doublekampen til Ruud og Durasovic mot Fognini og Simone Bolelli endte derimot med tap med sifrene 3-6, 6(3)-7. Dermed vant Italia 2–1 over Norge i ATP Cupen i Australia. 

Tirsdag møter den norske laget Russland. Russland slo Italia 3–0 fredag, samtidig med at Norge slo USA 2–1.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.