Skip to main content

Ny storseier for Frisk

Frisk Asker jubler etter Victor Björkungs 1-0-scoring hjemme mot Lillehammer torsdag.

Foto: Eva Groven

Frisk Asker har tidligere hatt visse problemer i november. I år har måneden startet formidabelt.

FRISK ASKER – LILLEHAMMER 5–1

Torsdag tok laget sin andre storseier på rad, da Lillehammer ble slått 5–1. 

Victor Björkung sendte laget i ledelsen i første periode, før Viktor Granholm og Mikael Dokken økte til 3–0 i andre periode. Lillehammer reduserte, men Anders Bastiansen og Granholm scoret hvert sitt i siste periode, og sørget for en komfortabel Frisk-seier.

Fire ganger denne sesongen har Frisk Asker scoret fem mål eller flere i en kamp. I 6-4-seieren mot Narvik i september6-3-seieren mot Stjernen i oktober – og nå to ganger på rad: Før landslagspausen, mot Grüner og altså i kveld mot Lillehammer.

– Vi har vært gode defensivt i hele år, men det har kladdet litt mer i det offensive spillet. Vi fant en måte å vinne på i de åtte første kampene, men etter hvert klarte vi ikke det, og slet, for vi skapte ikke nok. Vi trenger at det sitter offensivt, sier Frisk Asker-trener Vidar Wold.

– Vi vet at vi er et bra defensivt lag, som slipper inn lite mål. Så gjelder det å få opp produksjonen. Scorer vi flere enn tre så vet vi at vi har veldig gode sjanser til å vinne hver kamp.

Frisk-treneren er også fornøyd med at Frisk Asker slapp Lillehammer til få sjanser torsdag.

– En ting er at vi scorer mye mål, men det beste er at vi er solide defensivt stort sett hele matchen. Der er vi tilbake til der vi ønsker å være, sier Wold.

Nicklas Dahlberg og Frisk-forsvaret gjorde en god kamp torsdag.

Foto: EVA GROVEN

To storseire

November har flere ganger vært en tøff måned for Frisk. I år har dog laget vunnet sine to første kamper i måneden, med 12–3 i målforskjell. Verre gikk det i oktober, da Frisk tapte fem av åtte kamper.

– Jeg tror nok sånne ting er litt tilfeldig, sier Anders Bastiansen.

– Vi har spilt mange kamper til nå, med CHL. Det er ingen unnskyldning, men det har vært litt annerledes enn vi er vant til. Det har vært mer reising, og flere kamper som har betydd noe, fortsetter spilleren.

Vidar Wold sier Frisk Asker må prøve å fortsette å spille slik de gjorde mot Lillehammer ut måneden.

– Vi får prøve å motbevise det november-greiene i år. Og Vi så pigge ut i dag. Vi har brukt pausen godt, sier han.

Både Wold og Bastiansen kaller dagens kamp en av sesongens beste.

– Vi ønsker å spille 60 minutter bra hockey. Det har vi egentlig ikke gjort i år. I dag er vi ikke helt fornøyde med de første fem i tredje periode, men resten er bra. Totalt sett en av de bedre matchene vi har spilt i år, sier Wold.

– Vi spiller veldig solid i dag. Lillehammer har et veldig bra lag, men jeg synes ikke de får til så mye. Dette er en av de bedre kampene vi har gjort i år, sier Bastiansen.

Forsprang i andre periode

Mot Lillehammer torsdag tok Frisk ledelsen 1–0 ved Victor Björkung etter fire minutter. Reid Petryk stjal pucken, og slo den inn foran til Björkung, som satte pucken sikkert i krysset.

Det ble første periodes eneste scoring, men etter hvilen skulle Frisk skaffe et mer komfortabelt forsprang. Åtte og et halvt minutt ut i perioden passet Christian Kåsastul og Endre Medby seg mellom. Til slutt slo Kåsastul pucken til Viktor Granholm, som skjøt. Pucken gikk via keeper, men snek seg over streken.

Fire minutter senere satte Mikael Dokken kaldt 3-0, etter en pasning fra Anders Bastiansen.

Lillehammer reduserte rett før periodeslutt, men Bastiansen selv satte 4–1 tidlig i tredje periode. Christian Kåsastul slo pucken inn foran, og Bastiansen styrte den i nettet.

– Vi har hatt mange sjanser i flere kamper, men har kanskje vært litt lite effektive. I dag er vi ganske effektive. I dag er vi jevnt over en del bedre enn Lillehammer. Vi kunne scoret flere i dag og, sier Bastiansen.

Fire minutter før slutt satte så Granholm sitt andre enkelt, etter en strålende pasning fra Lavoie.

Dermed har Frisk fått en strålende start på november.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.