Skip to main content

Ny Ruud-bragd i Paris

NY TRIUMF: Casper Ruud..

Casper Ruud slo Ernests Gulbis i 1. runde av French Open.

Snarøya-mannen slo Gulbis (30) 3-0 i sett.

Latvieren ble på forhånd sett på som en tøff nøtt for Ruud fordi han tidligere har vært ranket helt oppe på 10. plass og for fem år siden nådde semifinalen i French Open, men den norske 20-åringen viste ingen nåde.

Åpningen av kampen ble perfekt for Ruud. Han brøt motstanders serve allerede i det andre gamet, og fikk en tidlig 3-0-ledelse etter å ha servet inn sine egne to første servegame. Forspranget holdt han settet ut og tok det 6-2 etter en drøy halvtime.

Det andre settet ble langt jevnene og varte i nesten én time. Gulbis hevet spillet i egne servegame og Ruud måtte jobbe hardt for å vinne flere av sine. Spillerne fulgte hverandre helt til 6-6, og dermed måtte settet avgjøres på tiebreak. Der var Ruud best og vant 7-2 og tok dermed det andre settet 7-6.

Etter dette settet så aldri Snarøya-spilleren seg tilbake. Det tredje settet ble en maktdemonstrasjon mot en umotivert og småirritert Gulbis. Selv om Ruud lå under 0-40 på stillingen 5-0, og latvieren kunne unngått smultringen i det siste settet, klarte Ruud også å dra i land dette gamet og sikret seieren med pene 6-0 i dette settet.

Møter italiener

Ruud gikk også til 2. runde i Gran Slam-turneringen i Paris i fjor, da etter å ha slitt seg til seier i første runde i fem sett mot australske Jordan Thompson. Da ble det imidlertid stopp i 2. runde mot spanske Albert Ramos-Vinolas.

I den andre runden i år møter 20-åringen italienske Matteo Berrettini, som slo Pablo Andujar (Spania) i sin førsterunde-kamp søndag. 23-åringen er ranket som nummer 32 på verdensrankingen, og vant senest i slutten av april en ATP250-turnering på grus i Budapest.

Kampen spilles enten tirsdag eller onsdag.

Skulle Ruud vinne også sin 2. runde-kamp, kan han støte på en storhet som Roger Federer i en eventuell 3. runde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.