Gjestekeeperen ble Norway Cup-helt

SUPERHELT: Lagkameratene kaster seg over keeper Eirik Elvestad etter at han reddet to skudd i straffekonkurransen og sørget for at Bærum G16 er klare for kvartfinale i Norway Cup.

SUPERHELT: Lagkameratene kaster seg over keeper Eirik Elvestad etter at han reddet to skudd i straffekonkurransen og sørget for at Bærum G16 er klare for kvartfinale i Norway Cup. Foto:

Bærum G16 fikk keeperen sin skadet før Norway Cup og låner Eirik Elvestad. Med ham mellom stengene tar de gjerne straffesparkkonkurranser hele veien til topps.

DEL

(Bærum - Holmlia 5-4 etter straffekonk)

– Bra at vi gikk videre og at vi hadde litt flaks på vår side, sier Bærum-spiss Sander Monsen Berg.

– Vi gjorde dette som et lag, sier Eirik Elvestad.

Han er egentlig Stabæk-spiller, men da Bærums keeper ble skadet fikk nevøen til den kjente komikeren Henrik Elvestad en telefon fra naboklubben som lurte på om Eirik syntes Norway Cup ville være moro. Og det syntes han.

– Det har vist seg som et smart trekk, konstaterer Sander.

BÆRUM-TRENEREN: – Dette vil de huske

For torsdag morgen gikk Bærums 16-delsfinale mot Skeid til straffekonkurranse, som Bærum til slutt vant 5–2. 8-delsfinalen mot Holmlia senere på dagen ble målløs og måtte også avgjøres på straffer. Kampen var jevnspilt, Monsen Berg hadde en stor sjanse helt mot slutten av ordinær spilletid, men ballen spratt feil for ham og han klarte ikke å få den over streken.

– Jeg burde scoret, jeg ble litt skuffet for det var flaut å bomme på den. Jeg pleier å score på sånne, sier Sander som scoret i straffesparkkonkurransen.

– Bare å gi bånn gass

Eirik Elvestad måtte redde Holmlias femte straffe for å holde liv Bærums Norway Cup-deltagelse. Det gjorde han. Eirik reddet også det neste Holmlia-forsøket og dermed er Bærum klare for semifinale.

– Jeg måtte redde den femte. Jeg tenkte at det bare var å gi bånn gass på siste. Heldigvis gikk jeg til riktig side. Da var det bare å få slengt ut hånden og redde, sier Eirik.

Kvartfinalen spilles mot Osterøy fredag klokken 10.

– Nå er målet å vinne hele greia, vi går for å vinne hver kamp, fastslår Sander.

Han sier laget gjerne tar straffesparkkonkurranser flere ganger.

– Vi har et solid forsvar og slipper ikke inn mål. Bare angrepet får scoret noen mål så kan det bli veldig bra, sier Bærum-spissen.

Skadeplaget

Tidligere landslagsspiller og utenlandsproff, Jan-Derek Sørensen, er trener for laget. Han takker Stabæk for at de fikk låne Eirik og konstaterer at triumfferden i Norway Cup begynner å tære litt på laget hans.

– Vi vil gjerne vinne den neste kampen. Men nå begynner det å bli litt skralt med spillere på benken. En etter én faller fra med skade, sier han med et skjevt smil.

Her finner du kamper og resultater i Norway Cup (ekstern lenke)

Artikkeltags