Skip to main content

Nok en bragd av Ruud – vant finalen i Sveits

Casper Ruud tok sin andre turneringsseier da han vant finalen i Genève i Sveits.

Casper Ruud tok sin andre turneringsseier da han vant finalen i Genève i Sveits. 

Foto: AP Photo/Jean-François Badias)

Casper Ruud (22) fortsetter med drømmetennis, og tok sin andre turneringsseier i ATP-sirkuset da han vant finalen i Genèva Open. 

CASPER RUUD – DENIS SHAPOVALOV 7-6, 6–4

For en tennis som grusspesialisten Casper Ruud presterer for tiden. På selveste pinseaften kjempet han et durabelig oppgjør mot den jevngamle canadieren Denis Shapovalov.

Etter et jevnt første sett, som gikk til tiebreak, brøt Ruud serven til Shapovalov i den andre settet, og cruiset dermed inn til nok en turneringsseier. 

– Det har vært en fantastisk uke her i Genève. Jeg så på denne turneringen på TV da jeg var liten. Så det betyr mye for meg å vinne her, sa Casper Ruud i et intervju med arrangørene etter kampen. 

Seieren i Sveits var hans andre turneringsseier i ATP-sirkuset. Den første vant han i Buenos Aires i februar i 2020, da han slo Pedro Sousa 2–0 i finalen i den argentinske hovedstaden.

Jevnt

Det var canadieren som vant kampen første poenget, men 22-åringen fra Snarøya slo tilbake og vant det første gamet ganske enkelt på grusen i Genéve.

Shapovalov var rangert som nummer 15 i verden før turneringen i Sveits, seks plasser foran nordmannen fra Bærum. Ruud falt fem plasser på verdensrankingen etter at han sto over en turnering i Roma i forrige uke.

De to 22-åringene fulgte hverandre på grusen i Sveits, og holdt sine servegame i det første settet. Casper Ruud servet som en gud, og servet tre av gamene hjem helt blankt.

Ingen av de to kamphanene tapte et servegamet i det første settet, og settet gikk til tiebreak. Der feilet canadieren i egen serve, og ble straffet knallhardt av nordmannen. Likevel trengte Casper Ruud hele fem settballer før Shapovalov satte ballen i nettet og det endte med settseiere til bæringen. Drøyt 50 minutter tok det første settet. 

Første finale i Europa

Finalen i Sveits var den første finalen på europeisk jord for nordmannen. 

Den andre settet begynte som det første settet – veldig jevnt. Og Ruud hadde fem breakballer i det femte gamet, før han endelig brøt serven til den hardtslående canadieren. 

Det ble kampavgjørende. Nordmannen så seg ikke tilbake, og vant til slutt det andre settet 6–4.

Han fikk også skryt av den tapende finalisten:

– Gratulerer, Casper! Du spilte en fantastisk kamp og fantastisk turnering. Jeg håper vi begge kommer til å spille flere finaler i årene fremover, sa Shapovalov.

Godt betalt 

Casper Ruud fikk godt betalt for seieren i Sveits. Bare finaleplassen hadde betydd drøye 315.000 norske kroner i premie. Seieren ga han hele 41.145 euro. Det tilsvarer rundt 440.000 norske kroner i prispenger for Casper Ruud.

Nå seiler også Casper Ruud opp som en av outsideren til Roland-Garros i Paris om en drøy uke.

– Det er den tøffeste grusturneringen i året, i og med at det er en Grand Slam-turnering. Jeg håper jeg klarer å spille meg frem til den andre uken i turneringen. Klarer jeg det, er jeg fornøyd, sa Ruud.

Casper Ruud fikk også 250 ATP-poeng for seieren, og nordmannen vil trolig klatre opp mot 15. plass på verdensranken etter den imponerende seieren i Sveits.

Budstikka oppdaterer saken.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.