Skip to main content

NM-gull i utfor til Aleksander Aamodt Kilde

VANT IGJEN: Aleksander Aamodt Kilde vant NM i utfor på Oppdal. Til høyre står Adrian Smiseth Sejersted. Sølvvinner Stian Saugestad til venstre.

Aleksander Aamodt Kilde fikk god kamp av Stian Saugestad og Adrian Smiseth Sejersted, men tok sitt første NM-gull i utfor torsdag.

I midten av mars sikret Lommedalens ILs Aleksander Aamodt Kilde (23) super-G-verdenscupen sammenlagt.

Tilbake på norsk snø var han suveren da NM i Oppdal startet torsdag. Med tiden 1:09.26 sikret han seg NM-gullet i utfor, foran Stian Saugestad fra Grong IL - kun ni hundredeler bak Kilde.

Kort tid før NM kastet Kjetil Jansrud inn håndkleet med smerter i ryggen. Da ble Kilde forhåndsfavoritten.

– Det er ikke bare å komme opp hit og hente en medalje, så jeg er storfornøyd med at jeg kunne ta gullet i dag, sier Kilde til Budstikka.

I morgen venter Super-G, før det blir storslalåm lørdag. Søndagens slalåm dropper Kilde.

Tidligere har Kilde sikret seg NM-gull i Super-G (2014), NM-sølv i Super-G (2013) og storslalåm (2015 og 2012), og NM-bronse i utfor (2014) og slalåm (2012).

LES OGSÅ: Aleksander Aamodt Kilde vant super-G-cupen

Stabæk-kjører Adrian Smiseth Sejersted sikret bronsen med tiden 1:09.49, og tidligere på dagen skaffet Kajsa Vickhoff Lie (Bærum) en sølvmedalje som sørget for mer medaljejubel i Bærum.

Til sammen var 14 av torsdagens 109 utforkjørere fra Asker og Bærum, og hele 79 utøvere stilte til start i herrenes renn.

NM 2016 utfor:

Populær

Da Budstikka møtte alpinisten fra Lommedalen, som nå er bosatt på Jar, etter Super-G-triumfen tidligere i mars, fortalte han at om dager fylt med stress, jubel, pressekonferanser, sponsortilstelninger og autografskriving før glasskula for cupen ble med hjem til Jar.

– Telefonen gikk varm. Jeg prøvde å roe meg ned og slappe av det jeg trengte, men det var vanskelig. Mange følelser gikk gjennom hodet, og da var det ikke like enkelt å legge hodet ned på puta, fortalte Aamodt Kilde, som igjen kan se frem til gratulasjonsmeldinger etter torsdagens triumf.

LES MER: Aleksander Aamodt Kilde vant super-G-cupen

PS: Slalåm-spesialist Leif Kristian Haugen ble nummer 10 under torsdagens utforrenn.

Les flere artikler