Skip to main content

Nitrist Stabæk berget ett poeng mot Sandefjord

Stabæk slo tilbake mot Ålesund søndag, og ga seg ikke før det sto 4-0 på måltavlen.
Foto: TRINE JØDAL

Stabæk berget det ene poenget mot svakt plasserte Sandefjord. Det var ikke så mye annet som gledet.

SANDEFJORD – STABÆK 0–0

Det er ikke å ta i for hardt å kalle eliteseriekampen i Sandefjord for en nitrist opplevelse for de få tilskuerne som fikk muligheten til å slippe inn på arenaen.

Et stolpeskudd fra Sandefjords Harmeet Singh og noen halvsjanser for Stabæk ble kampen store beholdning.

- Jeg skjønner hvis noen opplevde denne kampen som litt kjedelig, innrømmer Stabæk-stopper Gustav Valsvik.

Åpnet best

Stabæk åpnet best på den flotte gressmatten på Sandefjord Arena, men det var hjemmelaget som fikk den første store muligheten da Deyver Vega knallet til etter syv minutter. Han fikk mye plass og rom, men skuddet gikk rett i fanget på en godt plassert Marcus Sandberg i Stabæk-målet.

Kort variant

Etter den muligheten var det Sandefjord som hadde mye av ballen, men klarte aldri å spille til seg de store sjansene. 

Etter 22 minutter fikk Stabæk kampens første hjørnespark. Emil Bohinen slo en kort variant, og ballen gikk til slutt inn mot Marcus Antonsson. Som ikke fikk stokken bena, og ballen gikk utover sidelinjen.

Noen minutter senere var det Sandefjord som fikk muligheten fra corneren. Men uten å få betalt.

Rett før halvtimen hadde Stabæk igjen hjørnespark fra høyrekanten. Dødballen fra Emil Bohinen endte på hodet til Marcus Antonsson – som stusset ballen over. 

Stolpeskudd

Etter 35 minutter fikk laget fra hvalfangerbyen igjen corner. Men klarte altså å skru ballen bak dødlinjen før den skrudde ut igjen.

Etter 37 minutter smalt det i metallet i Sandefjord. Og det var veteranen Harmeet Singh som banken ballen i stolpen bak Sandberg. Singh fikk all verdens av tid, med heldigvis for Stabæk klarte ikke 29-åringen å styre skuddet innenfor stengene.

Fett før hvilen fikk Stabæk en kjempemulighet ved Marcus Antonsson, men svensken må fortsatt vente på sin første scoring for Stabæk.

Redning på strek

Hjemmelaget presset Stabæk mer og mer bakover på banen i sluttminuttene av den første omgangen. Men mål fikk de ikke, og lagene gikk til pause uten scoringer.

Hvilen hadde tydeligvis gjort hjemmelaget godt, fordi de åpnet best etter pausen – dog uten å spille seg til de store mulighetene.

Sandefjord slet med å bryte gjennom Stabæks midtforsvar, og ble ofte tvunget til å skyte fra langt hold, og de avslutningene gikk ofte over. 

Drøyt timen ut i kampen hadde hjemmelaget igjen muligheten, men Mats Solheim fikk reddet på streken! Stor sjansen for vertene.

20 minutter før slutt viste innbytter Tortel Lumanza seg frem rette etter innhopp. Sandefjord-keeperen måtte strekke seg å slå ballen til corner.

Kampen ebbet etter hvert ut uten mål i det kjedelige oppgjøret.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.