Skip to main content

NFF: – Skal sette sex-trakassering på agendaen

BLIR TEMA: Problematikken rundt relasjoner mellom spillere og trenere kommer NFF til å rette oppmerksomhet mot etter at Leni Larsen Kaurin, her i kamp for Stabæk mot Sandviken, fortalte om hvordan hun følte seg utsatt for seksuell trakassering av Stabæks trener.
BLIR TEMA: Problematikken rundt relasjoner mellom spillere og trenere kommer NFF til å rette oppmerksomhet mot etter at Leni Larsen Kaurin, her i kamp for Stabæk mot Sandviken, fortalte om hvordan hun følte seg utsatt for seksuell trakassering av Stabæks trener.

I kjølvannet av saken mellom Leni Larsen Kaurin og Stabæk ønsker NFF mer oppmerksomhet på relasjoner mellom spillere og trenere.

Torsdag kunne man lese om Leni Larsen Kaurin (32), som hevder at hun fikk seksuelle tilnærmelser fra sin trener i Stabæk, Øyvind Eide. Norges Fotballforbund har vært på banen siden saken sprakk i media for en uke siden, og selv om de ikke er noen part i saken, er NFF opptatt av å løfte problemet rundt dette temaet.

– Vi har satt i gang en diskusjon internt her i NFF, og det som er klart er at dette er noe vi vil gripe fatt i. Til å begynne med kommer vi til å kontakte lagene i eliteserien for kvinner. Det er de som er nærmest i denne saken. Vi skal diskutere dette, og ønsker å sette det på agendaen, sier leder for toppfotball kvinner i NFF, Heidi Støre.


.
– Dette gjør vi ikke først og fremst for å avdekke uheldige forhold, men vi ønsker en bevisstgjøring, ikke bare for spillerne, men også trenere og ledere, slik at de er trygge på sine roller. Det er jo ikke til å feie under teppet at det er overvekt av menn som er trenere i kvinnefotballen, og da er det veldig bra å ha trygge retningslinjer å forholde seg til, forklarer Støre.

Vil se på trenerutdanningen

I forbindelse med utdanningen av trenere i regi av Norges Fotballforbund, er ikke omgang mellom spillere og trenere noe eget tema. Dette er også noe NFF vurderer å gjøre noe med.

– Det er et veldig godt innspill. For oss er det viktig å forebygge på alle arenaer man kan, og i så måte kan det være lurt å bringe dette temaet inn under trenerutdanningen. Det er viktig at også trenerne er bevisste på at slike ting kan oppstå. Er man drillet på forhånd, gir det automatisk trygghet dersom man kommer opp i en situasjon. Jo tydeligere man er på hva som gjelder, jo lettere blir det å håndtere hvis det skal dukke opp følelser, både den ene og den andre veien, sier Støre.

I denne konkrete saken mellom Leni Larsen Kaurin og Stabæk er NFF mest opptatt av å bidra dersom partene har behov for det.

– Vi gleder oss over at klubben tar dette på alvor, og det er bra at det er dialog mellom spiller og klubb. Nå ligger, slik vi ser det, ansvaret hos klubben, og så bistår vi dersom det er ønskelig, sier Støre.
 

LES FLERE SPORTSNYHETER FRA BUDSTIKKA HER

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.