Skip to main content

Nå ser Stabæk mot Ulrichsen som sponsor

LANGT LØP: Stabæk-sjef Hallgeir Åndal har et samlet styre i ryggen i forsøket på å få Sandvika-investor Kjell Chr. Ulrichsen og Telenor Arena til å bidra til finansieringen av Stabæk Fotball på Nadderud. FOTO: KARL BRAANAAS
LANGT LØP: Stabæk-sjef Hallgeir Åndal har et samlet styre i ryggen i forsøket på å få Sandvika-investor Kjell Chr. Ulrichsen og Telenor Arena til å bidra til finansieringen av Stabæk Fotball på Nadderud. FOTO: KARL BRAANAAS

Et hardt kjørt Stabæk forsøker å vinne tilbake Kjell Chr. Ulrichsen og Telenor Arena som samarbeidspartner og sponsor.

Eieren av Telenor Arena, Sandvika-investoren Kjell Chr. Ulrichsen, var Stabæks «rike onkel» og bidragsyter i hundre millioner-klassen i en årrekke – inntil det mislykte samboerskapet på Fornebu førte til brudd mellom klubben og dens gamle velgjører.

Nå vil Stabæk-ledelsen legge tre års stridigheter bak seg.

LES OGSÅ: Ulrichsen ber Stabæk om å rydde opp

Ønsker dialog

Budstikka er kjent med at styret i Stabæk har laget et skriv der klubben og Ulrichsen skrinlegger stridighetene, med sikte på å innlede et nytt og konstruktivt samarbeid. Planen er å publisere dette skrivet i media, etter at partene har møttes og blitt vel forlikte.

Stabæks problem er at Ulrichsen til nå ikke har ønsket diskusjon om et slikt samarbeid før Stabæk-ledelsen har gått ut og tatt avstand fra dem som hevder at klubben fortsatt har rett til å spille på Telenor Arena. Seneste eksempel er oppropet «Telenor Arena tilbake til folket», som tirsdag passerte 1.300 underskrifter.

– Hvorfor tar dere ikke avstand fra disse utspillene, daglig leder Hallgeir Åndal?

– Det må i så fall komme som resultat av en konkret dialog med arenaeier, noe vi har forsøkt siden mai, kvitterer Stabæk-sjefen.

  Les historien om Telenor Arena

Han har et samlet styre i ryggen når han nå fortsatt forsøker å få til en dialog med Ulrichsen.

– Vi ønsker å legge gamle stridigheter og følelser bak oss og etablere et fremtidsrettet samarbeid med sikte på å utvikle både Telenor Arena og Stabæk Fotball. Hver for seg, vel å merke. Dette er ikke en strategi for å bringe Stabæk tilbake til Fornebu, presiserer Åmdal.

LES OGSÅ: Stabæk gir opp Telenor Arena

LES OGSÅ: Stabæk vil ha ny stadion på plass til 2014

Barn og ungdom

Stabæk-ledelsen skrinla Telenor Arena som alternativ for toppfotballen i Budstikka tirsdag. Nå vil klubben heller satse på utviklingen av Nadderud.

– Hva slags samarbeid har dere da i tankene med Telenor Arena?

– Vi kan utvikle hverandre på flere måter, både kommersielt og gjennom arrangementer innen barneidrett og breddeturneringer i fotball. Det vil både Ulrichsen og Stabæk ha stor nytte og glede av. Men skal vi få det til, må arenaeieren ønske oss tilbake, sier Åndal.

– Men som leder for en hardt kjørt fotballklubb ønsker du selvsagt mer enn å røyke fredspipe og planlegge gutte- og jenteturneringer med Ulrichsen?

– Selvsagt, og det legger vi heller ikke skjul på. Stabæk har en anstrengt økonomi, og vi arbeider hardt med å få økt sponsorinntektene fra det lokale næringslivet. Det hadde vært fantastisk å få inn Telenor Arena som sponsor.

Les flere Stabæk-nyheter fra Budstikka her

25–30 mill.?

Åndal vil ikke oppgi hvor stort beløp han og styret drømmer om å få tilført fra Ulrichsen. Det er to år siden sist Sandvika-investoren tilbød Stabæk penger. Den gang kunne klubben fått inn om lag 40 millioner, 15 av dem i kontanter – mot å forlate Fornebu før fjorårssesongen ble sparket i gang.

Skulle Ulrichsen mot formodning ønske å gi Stabæk den håndsrekningen klubben trenger til å finansiere driften ut inneværende år, tilsvarer det et bidrag på 5–6 millioner. Skulle det bli nivået i en 5 års avtale, betyr det et samlet sponsorengasjement på 25–30 millioner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.