Skip to main content

Nå er Casper Ruud blant topp 50 i verden

Casper Ruud er på vei mot verdenstoppen. 

FOTO: TRINE JØDAL

Casper Ruud (21) tar hele tiden nye steg mot verdenstoppen i tennis. 

Mandag ble det offisielle verdensrangeringen sluppet – som den gjør hver mandag året gjennom.

Og for første gang i karrieren er Casper Ruud inne blant verdens 50 beste tennisspillere. På oversikten som ble offentliggjort av ATP (Association of Tennis Professionals) mandag 13. januar, er Casper Ruud nummer 46. i verden.

Nærmer seg pappa

Casper Ruud gjorde et kraftig hopp på listen fra forrige uke. Da var han rangert som nummer 53 i verden. Bykset på listen kom som en følge av eminent spill i ATP Cup i Australia i forrige uke. Der slo han toppspillere som John Isner og Fabio Fognini, ranket som nummer 19 og 12 i verden.

Casper Ruud trenes blant annet av pappa Christian Ruud (47). Christian Ruud er den norske tennisspilleren som har vært høyest på verdensrangeringen. Han nådde 39. plass for første gang i 1995.

Nå nærmer sønnen Casper Ruud seg altså faren på den prestisjefulle listen. 

Ambisjonene har det aldri vært noe i veien med. Dette sa han til Budstikka som 14-åring:

– Målet er å bli best i verden. Å bli uovervinnelig. Jeg vet at det er vanskelig å slå igjennom, men jeg jobber bra nå og har en bra plan. Og så har jeg 10–15 år på meg, sa Casper Ruud til Budstikka i 2013.

Natt til mandag tapte Ruud for franskmannen Ugo Humbert i en ATP 250-turnering i Auckland, New Zealand. Humbert vant 7-6, 2-6 og 6-3.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.