Skip to main content

Mjøs-show da Bærum tok et langt steg mot NM-finale

Som i den første semifinalen var Stian Mjøs avgjørende. Han scoret 43 poeng, hvor 30 av de var fra trepoengstreff.

Som i den første semifinalen var Stian Mjøs avgjørende. Han scoret 43 poeng, hvor 30 av de var fra trepoengstreff.

Stian Mjøs gjorde hva han ville i den andre NM-semifinalen mot Frøya. 43 poeng sørget for 105-90-seier til Bærum og 2–0 i kamper.

BÆRUM – FRØYA 105–90

Nå er Bærum bare én seier unna å nå NM-finale, i best-av-fem-serien. Som i den første semifinalen var Stian Mjøs avgjørende. Han scoret 43 poeng, hvor 30 av de var fra trepoengstreff.

– Han er heit, sammenfatter trener Mathias Eckhoff etter kampen.

43 poeng tirsdag var sesongbeste for Mjøs. Tidligere var det 37 poeng mot nettopp Frøya i starten av desember som var hans beste for sesongen.

Det tok litt tid før begge lagene kom seg ordentlig i gang i tirsdagens kamp. Først etter 78 sekunder og fire bomskudd scoret Shane Temara kampens tre første poeng.

Men da Bærum først kom seg i gang og begynte å treffe fra trepoengeren i den første perioden, tok det ordentlig fyr. De ledet 14–2 etter å ha satt fire trepoengere etter halvspilt 1. periode. 

Timeout

Da så Frøya-trener Baard Stoller ingen annen utvei enn å ta timeout.

Det så bare ut til å hjelpe bare sånn halvveis – Bærum satte syv (!) trepoengere i den første perioden og ledet 25–12 etter de første ti minuttene, anført av Stian Mjøs tre trepoengere.

Frøya satte de tre første poengene i den andre perioden og seks av de åtte første poengene, og i tillegg fikk Bærum fire lagfeil etter bare to minutter. Det gjorde at Frøya skjøt straffer på hver Bærum-feil i de resterende åtte minuttene i perioden.

Etter en trepoenger fra Johan Flaa var Frøya bare seks poeng bak (25–31) tre minutter og 30 sekunder ut i den andre perioden. Da var det en rasende Mathias Eckhoff som tok timeout.

Frøya fortsatte i det samme sporet etter timeouten og satte trepoengerne de bommet på i den første perioden. Bergenslaget var bak 35–38 tre minutter før pause, men Bærum avsluttet sterkt og var foran 48–39 etter de første 20 minuttene, etter 17 poeng fra Mjøs.

Ga seg ikke uten kamp

Hjemmelaget kom ut i 100 og scoret syv strake poeng til å starten den tredje perioden. Det hjalp også at Frøyas stjernespiller Wayne Stewart fikk sin tredje feil allerede to minutter ut i den tredje perioden. Da Mjøs satte sin sjette trepoenger til 60–43 etter tre minutter var Stoller nødt til å ta nok en timeout.

Bærum så ut til å ha full kontroll på oppgjøret da Temara satte en trepoenger til 65-45-ledelse til Bærum, men Frøya ga seg ikke uten kamp. Minuttet før den tredje perioden var over sto det 72–64 til Bærum. Før de siste ti minuttene sto det 78–66 til de lyseblå.

Frøya var ti poeng bak minuttet før slutt, men Bærum hadde full kontroll i den fjerde perioden og vant til slutt med 15 poeng, 105–90.

Folk som kan skyte

Trener Mathias Eckhoff synes Bærum i store deler av kampen var i stand til å spille det spillet de ønsket. 

– Vi er ett steg nærmere det som er målet her. Det er klart, det hjelper jo veldig å ha folk som kan skyte, sier han. 

En av disse folkene, Stian Mjøs, var glad for seieren, men kledelig beskjeden på egne vegne. 

– I dag var jeg ok, konkluderer Mjøs. 

– Ti treere!?

– Ja, men det er greit.

– Litt mer enn ok, vel?

– Ok, det var bra. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.