Skip to main content

Matchvinner vil gi avtroppende trener den perfekte gave

Sivert Westerlund ble matchvinner mot Elverum med frisparket som ga 1–0. Her blir han gratulert av Benjamin Sunde med scoringen etter kampen. 

Foto: Karl Braanaas

Asker er et det store formlaget i 2. divisjon og tok sin femte strake seier da Elverum ble slått 1–0 på Føyka. Bærum spilte uavgjort mot serielederen. 

ASKER – ELVERUM 1–0

BÆRUM- GRORUD 1–1

Asker har også tidligere sesonger vært et av de store høstlagene i norsk 2. divisjon. Og slik er det også i år. Mot Elverum tok de sin femte strake seier da de vant 1–0.

Og scoringen som sørget for tre poeng til hjemmelaget var av det spesielle slaget.

Etter 66 minutter fikk Asker frispark like utenfor 16-meteren til Elverum. Venstrebacken Sivert Westerlund fyrte løs, og via muren gikk ballen i mål bak en utspilt Emil Holst i Elverums mål.

– Jeg har terpet mye på frispark i det siste, og det var deilig å se at den gikk i mål. Selv om den var via en Elverum-spiller, sier dagens Asker-helt Sivert Westerlund.

Venstrebacken scoret sitt første mål denne sesongen, og legger ikke skjul på at det var ekstra deilig å score kampens eneste mål.

– Deilig å bli matchvinner, sier han.

Gave til Nicol

Etter lørdagens seier over Elverum ligger Asker syv poeng bak laget som per nå ligger på andreplassen som gir rett til å spille kvalifisering til 1. divisjon. Med bare tre kamper og ni poeng igjen å spille for, forstår Westerlund at det er nærmest umulig for Føyka-klubben å erobre den plassen når status etter 26 kamper er gjort opp.

– Men så lenge det er håp, kan vi ikke gi opp og vi må kjempe for den muligheten. Vi får bare håpe at vi får hjelp av noen av de andre lagene, sier Westerlund. Asker har igjen Grorud, Florø og Odd 2.

Rasmus Isegran fikk seg en skade mot slutten av kampen. Trolig var det snakk om skulderen ut av ledd. 

Foto: Karl Braanaas

– Hadde vi klart kvalifiseringen, ville det vært den perfekte gaven til Kevin (Nicol). Både for ham og hele laget, sier matchvinneren.

Asker-trener Kevin Nicol er som kjent ferdig som Asker-trener etter denne sesongen.

– Han hadde fortjent en mulighet i kvalifiseringen, sier Westerlund.

Tror ikke på gave

Kevin Nicol smilte godt etter den femte strake seieren for Asker-laget. Men han innser at muligheten for å klare kvalifiseringsplassen er vanskelig. Om ikke umulig.

– Vi skal selvfølgelig aldri si aldri. Men det blir vanskelig. Jeg tror vi har for få poeng. Men vi spilte en god kamp mot Elverum, og det var deilig å se at vi vant nok en kamp, sier Nicol som nylig fikk beskjed om at han ikke var med i Askers planer for fremtiden. Etter fem år som hovedtrener i klubben skiller de lag etter denne sesongen.

– Kontrakten min går ut etter denne sesongen, og slik er fotballen. Jeg har ikke noen dårlige følelser overfor klubben av den grunn, sier han.

Bærum spilte uavgjort

På Sandvika stadion ble det dramatisk da Bærum sikret ett poeng mot serieleder Grorud. Gjestene fra Oslo tok ledelsen på straffespark kvarteret før slutt.

Men fem minutter før slutt sørget Daniel Berg for 1-1, og poengdeling på Sandvika stadion. Det er kun teorien som kan frata Bærum en fortsatt plass i 2. divisjon neste sesong. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.