Skip to main content

Marerittstart for Jönsson – nå er Stabæk helt i bunn

Jan Jönsson klarte ikke å skape magi på Nadderud i comebacket. Stabæk tapte 0–1 for Tromsø. 

Det ble ingen umiddelbar Jan Jönsson-effekt på Stabæk. Nå er han trener for bunnlaget i eliteserien.

Stabæk – Tromsø 0–1

Jan Jönsson har nok å jobbe med i ukene fremover. For det Stabæk presterte mot bunnlaget Tromsø var svakt. 

Nå er det Stabæk som ligger plantet helt i bunn av tabellen etter at Tromsø scoret på straffe, samtidig som Luc Kassi bommet på den samme muligheten for Stabæk fem minutter før slutt.

– Det er ikke bra nok det vi presterer. Det var dårlig forsvarsspill, og vi ga bort en straffe, sier Jan Jönsson etter kampen.

– Og det var synd på Luc Kassi som laget den straffen, det var svakt. Men han fikk også muligheten med straffen som han satte i tverrliggeren, og som kanskje var inne. Det er litt dobbeltmarginer imot oss, sier Jan Jönsson om straffesituasjonen da Luc Kassi satte straffen i tverrliggeren og ballen gikk rett ned, og kanskje over streken.

– Det er vanskelig for dommeren å se det ordentlig i den situasjonen, sier Jönsson.

– For dårlige pasninger

Jönsson legger ikke skjul på at han synes sitt eget lag presterte under middels i det som var hans første kamp etter at han tok over som Stabæk-trener.

– Vi har for dårlig pasningsspill. Jeg forventer at blå spillere skal treffe blå spillere litt bedre enn det vi gjorde mot Tromsø. Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med det vi presterer, sier han.

– Dere er et bunnlag nå?

– Det blir en kamp for å overleve, det er jeg ganske sikker på. Vi må fokusere på prestasjonene våre, og bli bedre. Vi skal forsterke, men vi må fokusere på de spillerne vi har nå. 

Torsdag møter Stabæk Alta i cupen i Alta. En kamp som Stabæk bør vinne. Om ikke annet for å skape selvtillit inn i seriespillet.

– Den beste medisinen vår nå er å vinne mot Alta i cupen. Jeg ser at spillerne er litt nede akkurat nå. En seier i cupen kan gi oss litt optimisme i troppen. 

Stor oppmerksomhet

Det var naturlig nok knytte stor oppmerksomhet til det som var Jan Jönssons første kamp som Stabæk-trener etter at han tok over som Stabæk-trener, etter at Henning Berg forlot klubben til fordel for kypriotisk fotball.

Med en oppskriftsmessig 4-4-2 skulle bunnkollega Tromsø utfordres på Nadderud.

Men det var gjesten fra nord som skapet den første store hendelsen da Stabæk-keeper Marcus Sandberg måtte ut og nikke ballen utenfor 16-meteren.

Upresist 

Etter 18 minutter fikk Stabæk sin første mulighet, da Franck Boli ble felt 26 meter fra mål. Men frisparket fra Luc Kassi, som han buet inn i feltet, ble for upresist, og ingen Stabæk-spillere klarte å avslutte.

Ti minutter senere gikk det et stønn gjennom Nadderud-publikum da Madis Vihmann spilte et tilbakespill til Marcus Sandberg – og Sandberg banket ballen rett i TILs Daniel Berntsen. Heldigvis for Stabæk gikk ballen i en pen bue og over Stabæk-målet.

Drøyt halvtimen ut i kampen fikk Stabæks kampens første corner. Den korte corneren fra Bohinen resulterte i absolutt ingenting.

Munnhuggeri

Åtte minutter senere så smalt det på Nadderud. Juha Pirinen klippet ned Ola Brynhildsen og fikk et soleklart gult kort, ifølge dommer Svein Oddvar Moen. Det mente ikke benken til Tromsø, og assistenttreneren til TIL kom i et voldsomt munnhuggeri med Vadim Demidov. 

Men kamphanene ble roet ned.

På overtid av den første omgangen pådro Oscar Aga seg gult kort fordi han var unødvendig tøff mot veteranen Morten Gamst Pedersen.

Første målsjanse 

Det tok 49 minutter av kampen før noen av lagene klarte å skape en kvalifisert målsjanse. Og det var Luc Kassi som fyrte av fra 18–19 meter. Men TIL-keeper Gudmund Kongshavn vippet ballen over til corner. 

Åtte minutter senere hadde tremålshelten fra cupkampen mot Elverum, Oscar Aga, fått nok. Uten å ha skapt stort mot nordlendingene, måtte Aga vike plassen for veteranen Daniel Braaten.

Det første som skjedde etter det byttet var at gjestene fikk en corner og Simen Wangberg skjøt over på den påfølgende muligheten.

"Gutan" fikk en god mulighet da Lasse Nilsen fikk skyte fra fem meter, men Sandberg i Stabæk-målet fikk slått ballen til corner.

Straffemål

Kvarteret før slutt ble kvelden blytung for Jan Jönsson og Stabæk. Luc Kassi felte Lasse Nilsen innenfor 16-meteren, og dommer Moen pekte på straffemerket. TV-bildene viste at straffen var helt greit, og en klønete involvering av Kassi.

Robert Taylor satte straffen sikkert i mål.

Det ble et voldsomt drama mot slutten da Franck Boli ble felt, og Stabæk fikk straffe. Men Luc Kassi sendte straffen i tverrliggeren og ned på streken. Mål ble det uansett ikke. 

Sekunder før slutt hadde Franck Boli muligheten til å utligne, men TIL-keeperen reddet.

Varsellampene bør uansett lyse på Nadderud stadion.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.