Skip to main content

Mareritthopp for Egner Granerud – sammenlagtseieren glapp trolig

Halvor Egner Granerud fikk en marerittdag i Østerrike. Bildet er fra en tidligere anledning.

Halvor Egner Granerud fikk en marerittdag i Østerrike. Bildet er fra en tidligere anledning. 

Foto: Ronald Brandel

Håpløse vindforhold kan ha spolere sammenlagtseieren i Hoppuken for Halvor Egner Granerud (24).

Hopprennet i Innsbruck ble en skikkelig nedtur for skihopperen som så langt denne sesongen har vært verdens beste skihopper. Som sistemann i den første omgangen, var det så vidt sammenlagtlederen i den tysk-østerrikske Hoppuken klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

116, 5 meter i den første omgangen holdt bare til en 29. plass, og 24-åringen fra Asker hadde håpløse vindforhold under hoppet. Kun de 30 beste fikk hoppe finaleomgangen.

I finaleomgangen må de svakest plasserte hoppe først, og dermed måtte Asker-hopperen, som nylig fikk Budstikkas sølvstikke, haste opp til toppen av hoppet for å gjøre seg klar til den andre omgangen.

Langt bak

Da fikk i hvert fall Granerud bedre forhold, og landet 127,5 meter ned i bakken i Østerrike.

Men han endte til slutt på en 15. plass, og ligger med det et langt stykke bak sammenlagtledere Kamil Stoch, som leverte et fantastisk hopp i en andre omgangen.

Sammenlagt, med ett renn igjen i Hoppuken, ligger Halvor Egner Granerud på en tredjeplass i sammendraget, 20.6 poeng bak Kamil Stoch og 5,1 poeng bak Kubacki.

Budstikka oppdaterer saken

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.