Skip to main content

Mamelund: - Dette var helt ræva

DEPPET: Erlend Mamelund (til venstre) var en slagen mann etter at Haslum tapte kvartfinalen i cupen mot Drammen. Einar Riegelhuth Koren var ikke i noe bedre humør.
DEPPET: Erlend Mamelund (til venstre) var en slagen mann etter at Haslum tapte kvartfinalen i cupen mot Drammen. Einar Riegelhuth Koren var ikke i noe bedre humør.

Erlend Mamelund (29) hadde muligheten til å sikre ekstraomganger da det gjensto ti sekunder av kampen. Den muligheten misbrukte Haslum-stjernen. Og refset seg selv.

Drammen - Haslum 26-25

– Det er helt ræva at jeg ikke scorer på den straffen. Det var et dårlig treffpunkt, sier en skuffet og selvkritisk Erlend Mamelund etter at Haslum ble slått ut i kvartfinalen av Drammen (DHK).

Med den brente muligheten vant hjemmelaget 26-25 i Drammenshallen, og tok seg til semifinalen i norgesmesterskapet. Noe som sørget for at Haslum-gjengen reiste slukøret hjem til Bærum.

– Det er klart vi er skuffet. Cupfinalen i Spektrum er det artigste håndballkampen i Norge gjennom hele sesongen, og vi skulle gjerne spilt den, sier Mamelund.

– Brenner for mange muligheter

Haslum kom til Drammenshallen som favoritter mot DHK, som så langt i sesongen bare har kapret to seriepoeng. Haslum er på sin side er soleklar serieleder med full pott etter fem kamper. Senest lørdag slo de DHK på samme sted.

Men Drammen hadde en utrolig målvakt i Torbjørn Sittrup Bergerud. 19-åringen var i det umulige hjørnet i Drammenshallen.

– Jeg hadde drømt om å redde den avgjørende straffen. At jeg gjorde det fra selveste Erlend Mamelund, gjorde det enda bedre. Alle vet jo hvem han er, smiler 19-åringen.

Her kan du lese flere håndballnyheter fra Budstikka

– Han hadde en utrolig kamp i målet. Hadde vi hatt normal uttelling hadde vi scoret 40 mål. Men han var god i mål, skryter Mamelund, før han fortsetter:

– Men han var ikke SÅ god. Det er altfor dårlig av oss å ikke score på alle de muligheten vi fikk, mener Mamelund, som selv brente to straffer.

Honnør til Drammen

Hjemmelaget førte an i store deler av kampen. Ved pause ledet de 17-13. Etter hvilen kjempet Haslum seg inn i kampen igjen, og da Erlend Mamelund sendte Haslum i føringen med 23-22 snaue ti minutter før slutt, begynte nervene å bre seg blant de 464  tilskuere i Drammenshallen.

Men drammenserne kunne juble til slutt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi brenner for mange klare sjanser. Men all honnør til Drammen. DHK er det første laget som har holdt oss til 25 mål i år, sier Haslum-trener Tom Eirik Skarpsno.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Ungt lag

– Men det er selvfølgelig symptomatisk at vi brenner den siste straffen. Hadde vi satt den, hadde vi vunnet kampen i ekstraomgangene. Det er jeg helt sikker på, sier Skarpsno.

– Vi har et veldig ungt lag, og vi kommer til å svinge veldig i prestasjonene. Det har jeg sagt hele tiden. Men det er selvfølgelig ekstra surt at vi blir slått ut av cupen, sier Erlend Mamelund.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.