Skip to main content

Målfarlig canadier klar for Frisk Asker

FORSTERKER: Frisk Asker ble norgesmestere denne sesongen. Nå forsterker klubben med en canadier.

Frisk Asker har signert en 26 år gammel canadier i jakten på å forsvare NM-gullet.

Det er den 26 år gamle Alex Lavoie som har satt navnetrekket sitt på en ettårskontrakt med de regjerende norgesmesterne. Det melder klubben på sine hjemmesider.

Klubben har også tidligere jakten spilleren som kommer fra Québec i Canada.

– Vi er veldig glade for at det løste seg med Alex. Ønsket om å endelig få han hit var gjensidig, og han har faktisk feiret jul i Asker da han spilte i Karlskoga, sier Patrick Gandolfi Hellman i sportskomiteen.

LES OGSÅ: Scott Hillman krever nærmere halvannen million - trekker Frisk Asker for retten

Gode venner

– Han og Thomas Valkvæ Olsen er gode venner, og det at han har vært i Asker før og kjenner mennesker som bor her, var nok til stor hjelp, sier Gandolfi Hellman.

Etter flere år i lavere ligaer i Nord-Amerika, flyttet han til Sverige og Allsvenskan (nivå to) til klubben BIK Karlskoga foran 2016/17-sesongen.

Den første sesongen endte han opp med hele 52 målpoeng, nest best i hele ligaen. Da spilte han også i rekke med tidligere Frisk-spiller Thomas Valkvæ Olsen.

LES OGSÅ: Frisk venter fortsatt på svar fra treneren de ønsker seg 

Playmaker

Deretter spilte han i Finland, før han dro tilbake til Sverige og Timrå, før det ble én sesong i Østerrike.

– Alex er en playmaker. Hans store styrke er spilleforståelsen hans og ikke minst i overtallsspill. Vi tror han kommer til å bli en hit i Frisk-drakten og alle rapportene vi har fått fra spillere som har spilt med og mot han tilsier at han kommer til å passe bra inn i Frisk og norsk hockey. Vi er veldig glade for at dette løste seg og at Alex skal spille her neste sesong, sier Patrick Gandolfi Hellman.

Han vil drakt nummer 19 i Frisk Asker.

LES OGSÅ: CHL-gruppene klare: Frisk Asker møter finsk, sveitsisk og østerriksk motstand

Det er også klart at Nicolay Andresen har signert en ny toårskontrakt med klubben.

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.