Måtte holde EM-nei hemmelig

Magnus Søndenå (26) var ikke veldig overrasket over EM-uttaket tirsdag. Han fikk selv beskjed om vrakingen for to uker siden. Onsdag spiller han og Haslum seriekamp mot Falk. Kampen kan du se live her.

DEL

Haslum - Falk Horten 11-9

– Jeg gruet meg litt til da dette uttaket skulle presenteres. For jeg selv har jo visst om det i et par uker, men måtte holde det hemmelig, forteller Magnus Søndenå.

For det er altså to uker siden han fikk en telefon fra landslagssjef Christian Berge. Beskjeden var klar: – Du blir ikke med til EM.

– Det er klart at jeg ble skuffet. Selv om jeg på ingen måte var sikker på at jeg skulle bli tatt ut. Men man har alltid et håp, sier Søndenå.

– Jeg har jo også vært i den situasjonen tidligere. Jeg ble jo heller ikke tatt ut til VM, så jeg var jo klar over at den telefonen kunne komme, sier han.

Det er likevel en mulighet for at 26-åringen kan få trekke i den norske landslagstrøyen i mesterskapet i Kroatia i perioden 15. til 31. januar. Søndenå er hjemmeværende reserve.

LES OGSÅ: Klubber kan spare tid og penger - bruker flere hundre tusen på klisterfjerning

– Spesiell følelse

Det betyr at han kan bli kalt ned til Kroatia hvis noen spillere blir skadet eller blir borte av andre årsaker.

– Det er en ganske spesiell følelse når du vet at hvis det skjer noe nå, så kan jeg bli hentet ned. Jeg må bare være forberedt. Det beste jeg kan gjøre, er å tenke på at jeg kan bli tatt ut, sier Haslum-spilleren.

– Det er jo en fordel for deg om noen blir skadet, da?

– Slik tenker jeg ikke i det hele tatt. Jeg har vært skadet selv, og vet hvor kjipt det er. Jeg unner ingen å bli det. De gutta på laget er jo kompiser av meg, sier han.

LES OGSÅ: Takk fra nummer 11

Må være proff

Han skal være med på landslagets samling til og med i romjulen. Deretter skal han være med på rekruttsamling, før han vender tilbake til Haslum og vanlige treninger med klubblaget.

– Du spilte tre klubbkamper etter at du fikk vite at du ble vraket. Påvirket det deg i noen som helst grad på banen i de seriekampene?

– Nei. Jeg tenkte at dette måtte jeg bare legge bak meg, og stå på som vanlig. Såpass proff må man være. Jeg hadde jo selv satt meg i den posisjonen at jeg var i vannskorpen til EM-troppen, sier han.

LES OGSÅ: Storspill ga Søndenå EM-mulighet

Møter Falk

Haslum-trener Sten Stockfleth mener at Søndenå burde fått en plass i troppen.

– Det er synd for Magnus at det ikke ble noen plass i EM-troppen. Jeg mener at han hadde fortjent det. Men landslagssjefen tok ut bare to kantspillere, og da er det vanskelig når du spiller hjemme i eliteserien, sier Stockfleth. I dag tar Haslum imot Falk hjemme i Nadderud Arena.

– Vi må følge opp seieren fra Arendal-kampen, sier Stockfleth.

Artikkeltags