Skip to main content

Mager bursdagsgave til Stabæk-sjefen

Stabæk-trener Jan Jönsson fylte 61 år mandag. Det ble ingen mål i bursdagsgave Haugesund.

Stabæk-trener Jan Jönsson fylte 61 år mandag. Det ble ingen mål i bursdagsgave Haugesund. 

Foto: TRINE JØDAL

Stabæk spilte sin andre uavgjorte kamp på rad og ga trener Jan Jönsson (61) ett fattig poeng i bursdagsgave.

HAUGESUND – STABÆK 0–0

For Stabæk-trener Jan Jönsson var kampen mot Haugesund en spesiell dag, uansett. Svensken, som så langt har sørget for Stabæks eneste seriegull da han var trener for laget i 2008, rundet 61 år søndag. Men det virket ikke som om mannskapet hans var så veldig interessert å gi han så voldsomt med gaver.

Han måtte nøye seg med ett poeng mot Haugesund. Det ble den andre poengdeling i eliteserien for begge lagene. Både Stabæk og Haugesund spilte uavgjort i serieåpningen. Stabæk klarte 2–2 hjemme mot Odd. Haugesund slet seg til 0–0 borte mot Sarpsborg 08.

– Vi hadde planlagt litt med tanke på tryggheten i denne kampen. Men vi ble for passive i den første omgangen, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til Eurosport etter kampen.

– Etter hvilen synes jeg vi spilte mye bedre, og vi hadde et par målsjanser som var nok til at vi kunne hentet hjem tre poeng, sa bursdagsbarnet.

Åpnet best

Det var hjemmelaget som åpnet best i vest, og hadde to cornere på rad før det var gått to minutter. Uten at de klarte å true Sandberg i Stabæk-målet.

Hjemmelaget var svært så vasse de første minuttene, og kjempet til seg to cornere til før det var gått fem minutter på naturgresset i Haugesund. Til slutt fikk hjemmelaget hele 15 cornere – uten å score. 

Stabæks første mulighet kom ved Oliver Edvartsen da han fyrte løs på en frispark-retur etter ti minutter. Men avslutningen føk over Haugesund-målet.

De neste 20 minuttene var et eneste langt gjesp i Haugesund. At det knapt var publikum på kampen på grunn av koronarestriksjonene, gjorde ikke opplevelsen noe bedre.

Filming

Etter 32 minutter var det i hvert fall litt temperatur da Mats Solheim stoppet hjemmelagets Mikkel Desler rett utenfor 16-meteren. Haugesund-spilleren ville ha frispark, Solheim ville ha gult kort på Haugesund-spilleren. Dommeren bare vinket det – korrekt – videre.

Etter 36 minutter fikk Stabæks sin første corner. Den endte med frispark for hjemmelaget da Pignatel Jenssen var for tøff i den påfølgende hodeduellen.

Rett før pause fikk Haugesund det som må karakteriseres som kampens første store mulighet. Men Kristoffer Velde fikk ikke ordentlig treff på avslutningen. Dermed ble det en enkel jobb for Marcus Sandberg. God forsvarshjelp fikk han også av høyreback Sturla Ottesen.

Kjempemulighet

Rett etter hvilen fikk Stabæk en kjempemulighet. Oliver Edvardsen ble spilt frem av Herolind Shala, og kom alene med Egil Selvik i Haugesund-målet. 

Dessverre for Stabæk vant Haugesund-keeperen duellen. Det var en elendig avslutning av Edvardsen.

Det virket som om Stabæk hadde fått en overhøvling av bursdagsbarnet Jönsson i pausen. For gjestene åpnet friskt etter hvilen.

Men snaue 60 minutter ut i kampen fikk hjemmelagets Niklas Sandberg er god mulighet. Men avslutningen var det lilleputtnivå på. 

Etter 60 minutter fikk Stabæk-kaptein Yaw Amankwah gult kort etter en brytegrep som ville gitt han en OL-plass. Han måtte nøye seg med et gult kort etter nedrivingen av Ibrahima Wadji.

Kornelius Normann Hansen scoret mot Odd i serieåpningen. Etter 67 minutter var han nære ved å doble antall mål. Men det ble bare nesten.

Seks minutter senere fikk Normann Hansen også gult kort for filming. Det virket noe tøft av dommer Kristoffer Hagenes. 

Debutanter

13 minutter før slutt gjorde Jönsson et dobbeltbytte. Inn med debutantene Markus Solbakken og Khoblenko Oleksiy, ut med Shala og Kinoshita. Inn kom også Simen Wangberg og Herman Geelmuyden. Uten at det forandret kampbildet nevneverdig.

Kampen ebbet ut og det hele endte 0–0 i en kjedelig eliteseriekamp. 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.