Skip to main content

Må vente to år på å få sådd gress

VENTER PÅ GRØNT GRESS: Gunnar Mjaugedal, daglig leder i Hauger FK, venter fortsatt på at det skal bli grønt gress på Hauger gressbane. Han og guttene på 2001-laget til klubben må vente til 2014.
VENTER PÅ GRØNT GRESS: Gunnar Mjaugedal, daglig leder i Hauger FK, venter fortsatt på at det skal bli grønt gress på Hauger gressbane. Han og guttene på 2001-laget til klubben må vente til 2014.

I to år har Hauger FK ventet på at gressbanen ved Bærum Idrettspark skal bli ferdig. Nå må de vente til høsten 2014. Kommunen beklager overfor klubben.

– Det er ikke noe morsomt for meg å si at det kommer til å ta så langt tid med å få ferdig gressbanen ved siden av idrettsparken. Og vi beklager overfor Hauger FK. Det har vi også gitt uttrykk for til klubben, sier Dag Leween Stien, avdelingsleder idrett i Bærum kommune.

– Vi har full forståelse for at de er fortvilet, fortsetter han.

Starter arbeider til uken

Det var i forbindelse med utbyggingen av Bærum Idrettspark at den populære og mye brukte gressbanen til Hauger Fotballklubb ble liggende brakk. Klubben ble i utgangspunktet lovet at banen skulle stå ferdig høsten 2012.

Nå må de altså vente til høsten 2014 før de – i beste fall – kan skru på gressknottene igjen.

– Førstkommende mandag vil det komme bulldosere og maskiner som vil grovplanere området, slik at det blir jevnt. Dette arbeidet vil fortsette ut uken, sier Stien.

SE BILDESERIER:

– Til våren vil det bli finplanert med jord, og i mai måned – hvis været tillater det – vil det bli sådd gress. I august måned vil det være grønt gress der. Men jeg kan selvfølgelig ikke love at man kan spille fotball der i august. Slikt er væravhengig, sier han.

– Hvorfor har dette tatt så lang tid?

– Det var en uheldig vinter for entreprenøren, med blant annet mye snø i jorden som ikke forsvant før i juni. Og hadde vi ferdigstilt denne banen i år, ville vi trolig fått setningsskader på banen, slik at vi måtte gjort mye nytt igjen neste år, hevder Stien.

Her kan du lese flere lokalnyheter fra Rud og Hauger

Frustrerende

Gunnar Mjaugedal, daglig leder i Hauger Fotballklubb, er glad for at det endelig skjer noe med klubbens gressbane. Men han synes jobben har gått tregt.

– Det er frustrerende. Vi forsøker å skape aktiviteter for barn og unge, og jeg begriper ikke hvorfor dette har tatt så lang tid. Denne banen har vært vårt hjerte i klubben i alle år, og vi ønsker selvfølgelig å spille på vår egen hjemmebane, sier Mjaugedal.

Dag Leween Stien i Bærum kommune lover at fotballklubben vil bli prioritert andre steder når treningstider skal fordeles for neste sesong.

– Vi vil gjøre de vi kan for å løse deres utfordringer, og de vil blant annet få muligheten i fotballhallen i Bærum Idrettspark, sier Leween Stien.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.