Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen!

Fløyten går, og en snakkesalig gjeng i gule refleksvester stiller seg lydig opp på to rekker. «Refleksmafiaen» kalles de av lokale beboere. Mafiaen består av trente og utrente, småbarnsforeldre, kontorrotter, alle med en felles ny lidenskap.

De er klare for en ny økt med Norway Military Training (NMT).

Her skal melkesyren kjennes og kroppene få kjørt seg hardt i én time, under kyndig veiledning av to instruktører med bakgrunn fra Forsvaret.

LES OGSÅ: En skikkelig Norseman

– Ideen er fellesskap og treningsglede. Enkel og effektiv trening utendørs er viktige stikkord, sier instruktør og NMT-gründer Einar Aall fra Nesøya til Budstikka.

Uansett vær

Ideen om funksjonell gruppetrening ute ble startet i fjor høst av en kameratgjeng med bakgrunn fra Forsvaret. NMT foregår utendørs, uansett vær og føreforhold, året rundt.

Dermed skiller NMT seg ut fra andre bootcamp-konsepter, som ofte er sesongbaserte. Ved oppstarten var det kun fem-seks som kom hver gang, nå er tallet steget til nærmere 40. Og alle gir alt for å komme i bedre form.

LES OGSÅ: Slik får du maks forbrenning når du trener

En av dem er smykkedesigner Børre Olsen fra Nesøya.

– Jeg liker å holde meg i aktivitet, men var blitt lei av svette treningssentre og tredemøller. I mitt nærmeste nabolag fant jeg NMT, og jeg er blitt helt hektet, sier Børre Olsen.

Olsen er blant de aller ivrigste deltagerne, og har kun mistet tre av 75 økter siden oppstarten.

– Venner og familie vet at hver tirsdag og torsdag kveld er jeg på NMT, og jeg gjør alt for å unngå å miste en trening. Det beste er intensiteten og den positive driven i gruppen og pushingen fra trenerne. Jeg får positiv energi, og det er et utrolig godt samhold i gruppen, sier han.

Gress, sand, strand

På kveldens trening blir Børre og resten av gjengen først utfordret med hard styrketrening. Push-ups på gresset, spensthopp i sanden, og planken sidelengs, enkle og funksjonelle øvelser for hele kroppen.

Deretter er de klare for en knallhard intervallpyramide. Knauser, bakker, strand og trær brukes for å gjøre treningen både varierende og utfordrende.

LES OGSÅ: Snarvei til sommerformen

Treningsekspert og major Bjørnar Dullum forteller at effektiv utendørs trening er blitt stadig mer vanlig i det sivile samfunnet. Det er mange grunner til at folk liker denne type trening.

– Utendørs trening gir frisk luft, noe som kan være et problem i gymsaler og i treningssentre. Ved å trene i gruppe kan man også lettere øke intensiteten, og folk skjerper seg litt ekstra, sier Dullum, sjef for fysisk fostring ved Krigsskolen i Oslo.

Dullum mener at folk som er aktive ønsker å se en progresjon med treningen. Han har ikke vært på NMT, men sier på generelt grunnlag at effektiv og enkel trening, uten dyrt utstyr ofte er det beste.

LES MER: Flere reportasjer om trening på Lyst

– Kompliserte øvelser er ikke noe poeng, det viktigste er å gjøre øvelsene så riktig som mulig. Gruppesamhold og følelsen av å være med i et fellesskap kan også gi en ekstra motivasjon, mener han.