Ga alt i tidenes største norske triathlon

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var ingen lokale utøvere som klarte å matche de beste i dagens triathlon på Sognsvann i Oslo.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

1.200 deltagere stilte til start ved Sognsvann lørdag. Sportsklubben Rye og Politiets idrettslag arrangerte tidenes største triathlon i Norge. 

Se bildeserie her

Blant utøverne var også en del løpere fra Asker og Bærum, men ingen av dem klarte å hamle opp med Kristian Blommenfelt eller Mette Pettersen Moe som vant eliteklassene.

Beste Asker-løper ble Stefan Engstrøm med sin 22. plass, mens Jonas Beyer Strømquist kom i mål sommer nummer 41 i det varme Oslo-været. 

– Det var utrolig tungt og de beste er for gode til til at vi kan holde følge, forteller en sliten Jonas Beyer Strømquist som kom inn lenge etter at de tre beste hadde fullført de 51,5 kilometrene.

Tung avslutning

Asker-utøveren startet brukbart og svømte godt før det ble tungt på de siste kilometrene.

– Jeg har ikke drevet med svømming så lenge så jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte meg brukbart i åpningsdelen. Imidlertid har jeg en vond ankel og da ble det tungt mot slutten, forteller han. 

Han synes likevel ikke han kan klage.

– Alle har litt vondt her og der så jeg skal ikke skylde på ankelen. I tillegg så feilnavigerte jeg litt på svømmingen og svømte 1700 meter istedenfor 1500. Da er det klart det ikke blir en topplassering, sier han.

Også Per Hofsli og Stefan Engstrøm løp i eliteklassen for Asker Triathlon. De ble henholdsvis nummer 22 og 37.

Les flere sports-nyheter.

Artikkeltags