Skip to main content

Lurås Oftebro ga OL-tilskuerne telemarksshow

SHOW: Kombinertløperen Einar Lurås Oftebro (17) valgte å showe litt ekstra for publikum på Birkebeineren skistadion, men var ikke helt fornøyd med telemarksnedslaget han satte.

LILLEHAMMER: Einar Lurås Oftebro var ikke helt fornøyd med dagen, men mener likevel Ungdoms-OL er en stor opplevelse.

Kombinertløper Einar Lurås Oftebro (17), som går for Jardar, fikk det ikke til å stemme i bakken i tirsdagens kombinertrenn under Ungdoms-OL. Han gikk ut på den fem kilometer lage langrennsløypen to minutter og ti sekunder bak lederen.

– Det var veldig tungt, veldig tungt. Jeg var ganske sliten i dag og traff ikke helt i bakken, så det ble en ganske tung dag. Men jeg får i alle fall opplevd mye, og det er det som er vedlig gøy her, sier han.

Etter langrennet kom han i mål som nummer 14, to minutter og 37 sekudner bak den tyske vinneren Tim Kopp.

Selv om det ble tungt i sporet, henger ikke Lurås Oftebro med hodet.

– Jeg har mye mer inne, slår han fast.

LES OGSÅ: Magnus Bøe og Thomas Helland Larsen regjerer i OL-løypene: – Det blir jo klubbmesterskap

Nedslag i langrennsløypen

Han skryter av rammene rundt kombinertløpet i Ungdoms-OL. Folk heiet hele veien rundt Lillehammer-løypene, og været kunne ikke vært bedre.

– Jeg synes det var veldig stort. Det er folk over alt, og selv om de ikke er fra Norge så heier de uansett. Det er veldig gøy, forteller han.

STORT MED OL: Selv om han ikke fikkd et helt til å stemme i bakken, er Einar Lurås Oftebro storfornøyd med å være med på Ungdoms-OL.

Som eneste norske utøver valgte han også å gi dem et ekstra lite show da han nærmet seg oppløpet. På den siste ulen tok han sats og hoppet høyt, før han landet med telemarksnedslag.

– Jeg planla det da jeg skjønte at det var litt lite å gå for. Det var mest for show. Det ble ikke så veldig pent nedalsg, men, men, sier han.

Her kan du lese mer om Ungdoms-OL:

I videoen under kan du bli bedre kjent med Einar Lurås Oftebro og flere andre av de lokale utøverne som representerer Norge under Ungdoms-OL på Lillehammer.

Bli kjent med de som skal til Ungdoms-OL  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.