Først skøyter. Så løping. Møt familien «sprek»

HOPPENDE SPREKE: Familien Olstad/Nedberg liker å holde seg i form. Bak er mamma Yvonne Olstad og pappa Even Nedberg. Foran er fra venstre Tuva Olstad (10) og Ine Olstad (12).

HOPPENDE SPREKE: Familien Olstad/Nedberg liker å holde seg i form. Bak er mamma Yvonne Olstad og pappa Even Nedberg. Foran er fra venstre Tuva Olstad (10) og Ine Olstad (12). Foto:

Familien Olstad/Nedberg holder til daglig et høyt aktivitetsnivå. Julaften var intet unntak.

DEL

Familien på fire flyttet nylig til Asker fra Bærums Verk, men det årlige nisseløpet fra Johnsrudgata i Lommedalen måtte de likevel ha med seg.

– Det er gøy å trene på julaften og jeg tenker ikke noe over at det er den dagen. Tidligere i dag var vi på Risenga og sto på skøyter, sier Ine Olstad (12).

Hun og søsteren Tuva (10) er ikke bare glad i å løpe. Til vanlig går de også på kunstløp i Asker. Mamma Yvonne Olstad og pappa Even Nedberg synes nisseløpet i Lommedalen er en meget fin tradisjon.

LES MER: Full fest for nissene

– Vi hadde uansett dratt på en løpetur. Nå får vi gjort det sammen som en familie, og det er jo ekstra koselig, sier Nedberg.

Tuva synes også det er koselig å være med på nisseløpet i Lommedalen.

– Det er gøy å være med, og det beste med å være med er at man får gløgg og pepperkaker når man er ferdig med løpet, sier hun.

Startet med to

Nisseløpet i Johnsrudgata ble startet av naboene Harald Krogh og Anders Lindell i fjor etter at de hadde løpt sammen et par år. Krogh og Lindell likte å løpe til vanlig og fant ut at de ville gjøre noe ekstra på julaften med å ta på seg nissedrakt og lue. Dermed vokste idéen, og i år var de over 30 deltakere som både var til fot og på hest, med nissedrakt eller luer.

– Vi synes ikke at julaften skulle være noe hviledag, og nå har det blitt en tradisjon. Vi ønsket å spre litt glede langs dagen. Lommedalen er jo en ganske sprek bygd der mange driver med trening. Da fant vi ut at dette kunne vi invitere flere til å bli med på. Vi var spente på hvor mange som ville dukke opp i fjor, men det ble en suksess. Over 40 var med da, sier Krogh.

LES MER: Nesten 2.000 tok Lommedalsbanen til «nisseskogen» i helgen

Løpet er for alle og man kan velge om man vil løpe en distanse på ti kilometer eller en distanse på mellom seks og sju kilometer. Det var gratis å være med og etter løpet ble det servert gløgg og pepperkaker. De vil absolutt anbefale andre nabolag i Asker og Bærum å lage denne typen løp.

LES MER: Badet med nisseluer på julaften

– Selvfølgelig. Det er en fin måte å sosialisere på og bli kjent med nye folk i nabolaget på som man kanskje ikke kjenner mer enn et ansikt på. Det er hyggelig å skape en felles greie som gjør at man hilser på hverandre når man møtes på butikken ved en senere anledning, fortsetter Krogh.

Artikkeltags