Skip to main content

Lommedalen Rundt arrangeres for første gang: – En fantastisk tur

NYTT LØP: Kjetil Røine (til venstre) og Ole Reistad hadde lyst til å lage et løp som gjør at folk får se de flotteste utsiktspunktene rundt Lommedalen. Lørdag arrangeres Lommedalen Rundt, som blir det lengste terrengløpet i Asker og Bærum.

To barndomskamerater synes det er så fint rundt Lommedalen at de ville arrangere løp. Lørdag blir Lommedalen Rundt det lengste terrengløpet i Asker og Bærum.

– Det slo oss at et løp rundt åsene i Lommedalen ville være fint, sier Kjetil Røine.

Han og Ole Reistad ville lage et løp som går innom utsiktspunktene rundt dalen. Lørdag blir det en realitet.

– Vi drodlet litt med ideer om ting som kan skape litt miljø og kultur. Å la folk bli kjent med nærmiljøet rundt Lommedalen så vi på som en ålreit idé, sier Kjetil Røine.

– Jeg tror mange blir overrasket over hvor mange fine utsiktssteder det er og at man kommer på mange steder hvor man ikke har vært før. Når vi ser på hvor mange som vil være med, er det en bekreftelse på antagelsen om at dette er noe som ville falle i smak, fortsetter han og legger til at han er glad i å løpe i skog og mark og opp på topper.

– Det var ikke aktuelt å lage et asfaltløp – det måtte være i skogen og til flest mulig utsiktspunkter over Lommedalen, sier Røine.

LES OGSÅ:

Tror på snarlig byggestart for Solli skianlegg

Derfor blir Fornebuløpet større og større

– Får ikke utsikt på flatmark

Løpet er omkring to mil langt.

– Det er en frisk løype. Du får ikke utsikt av å bare fly på flatmark. Jeg vet ikke hvor mange høydemeter det er – kanskje 600-700, sier Røine, som understreker at noe av tanken med løpet er at det skal være et lavterskelarrangement.

– Dette er ikke bare for skiløpere og orienteringsløpere, det skal være for alle. Det viser seg at mange av de påmeldte er yngre, det er også relativt bra fordeling mellom kvinner og menn.

100 løpere er allerede påmeldt. 170 har meldt på Facebook at de skal være med. Røine regner med et sted mellom 120 og 150 løpere.

Han forklarer at det først blir fellesstart for gruppen hvor det blir «en god del gåing». 45 minutter senere starter puljen som satser på å løpe nesten hele veien. Underveis er det mat- og drikkestasjoner.

Røine og Reistad, som står bak arrangementet, har fått med seg frivillige for å arrangere løpet. Blir det suksess, vil de snakke med Lommedalens IL om arrangementet neste år.

– Jeg tror denne turen blir fantastisk, sier Røine, som lover at turen er godt merket.

– Det hadde vært fint å etablere en mer permanent merking – ikke med plastbånd, men med treskilt. Det er noe vi får se på, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.