Skip to main content

Lommedalen med tung start i 3. divisjon

TUNGT: Per Christian Gundersen og resten av Lommedalen har fått en tung start på 2016-sesongen. Fredag tapte de 1-3 borte mot Korsvoll.

KORSVOLL (Korsvoll - Lommedalen 3-1) Lommedalen gikk på sesongens tredje tap, men trener Glenn Hartmann mener det gror godt i klubben.

Korsvoll - Lommedalen 3-1

– Det er tungt å tape, og vi er inne i en blindvei nå. Per dags dato er vi ikke helt der vi skal være, men om vi får litt flyt, er jeg sikker på at vi skal klare å snu dette, sier Lommedalen-trener Glenn Hartmann.

Fredag kveld så han laget sitt gå fra 1-0-ledelse til 1-3-tap borte mot Korsvoll. Dette var årets tredje nederlag i serien for gultrøyene.

– Totalt sett synes jeg det er greit at Korsvoll vinner, sier Hartmann.

Gikk ut lavt

I årets 3. divisjon er det kun de fire beste lagene i hver avdeling, samt de åtte beste femmerne, som er sikret en plass i neste års spissede 3. divisjon.

– Alle lag på dette nivået har naturlig nok ambisjoner om å holde seg, men jeg synes ikke motstanden vi har møtt til nå i år er altfor skremmende. De fleste lagene slår hverandre, og ingen har stukket fra ennå, sier Hartmann.

Fredag kunne Hartmann og mannskapet hans endelig spille bortekampen mot Korsvoll, som ble utsatt i fire uker grunnet synkehull i Oslo-lagets nye kunstgressbane.

Etter 0-4-tapet for Skjetten i forrige serierunde valgte Lommedalen å gå ut mer defensivt enn tidligere i sesongen.

MISLYKTES: Planen om å gå ut defensivt fungerte ikke optimalt for Eric Scott Pascual og resten av Lommedalen, som måtte se Korsvoll score tre ganger på eget gress fredag kveld.

– Vi valgte å gå ut ekstremt lavt og å spille enkel og kynisk fotball, og vi fikk også kampen dit vi ville, forklarer Hartmann.

I det 15. minutt gikk Mansur Kaplanov på et lurt løp, og hjemmelagets forsvar klarte ikke å plukke ham opp da ballen ble vippet gjennom. Kaplanov satte ballen sikkert til side for Korsvolls utrusende keeper, og Lommedalen tok ledelsen 1-0.

– For stor strekk mellom lagdelene

Bare fire minutter senere svarte Korsvoll, da en umarkert Torbjørn Melhus, som fikk fire 1. divisjonskamper for Stabæk i opprykkssesongen 2005, kom først på en retur etter et hjørnespark og scoret. 1-1 sto seg til pause.

– Vi ønsket å ta mer tak, spille mer ball og flytte opp laget etter pause, men vi lyktes ikke med det, sier Hartmann.

 

FRUSTRERT: Den tidligere spillende Wam-Kam-treneren, nå Stabæk-fysio og Lommedalen-spiller, Simen Albin Thøgersen, slår oppgitt ut med armene etter en mislykket cornervariant.

– Som tidligere i sesongen får vi for stor strekk mellom lagdelene. Vi blir ikke spilt ut, men vi gjør enkle feil i enkelte situasjoner, og da havner vi bakpå, fortsetter treneren, som selv var innom klubber som Lyn, Aalesund og Hødd i løpet av sin aktive karriere.

Midtveis i andre omgang fikk Korsvoll straffe. Lommedalens unge og talentfulle keeper Simon Degen kastet seg til riktig side og reddet Stig Markus Hovdals forsøk, men Adrian Thun kom først på returen og ga blåtrøyene ledelsen 2-1.

Skapte for lite

Lommedalens Steffen Wilsgård hadde et skudd i tverrliggeren, men verken det eller et lurt frispark fra kaptein Erik Benjaminsen ga uttelling foran mål, og i stedet kunne vertenes Joakim Edvardsen sette inn 3-1 på overtid.

– Vi må stikke fingeren i jorda og si at vi skaper for lite i forhold til hva vi ønsker. Vi slurver og tar ikke vare på ballen, samtidig som vi må jage mye, oppsummerer Hartmann.

Vil få frem lokale talenter

Selv om Lommedalen har fått en skuffende start på årets 3. divisjon, mener Hartmann at det er mye positivt som skjer i Lommedalen om dagen.

PROFIL: Kaptein Erik Benjaminsen er en av profilene på årets Lommedalen-lag. Trener Glenn Hartmann ønsker at flere lokale unggutter skal følge i Benjaminsens fotspor.

– Det gror godt i Lommedalen nå, og vi har flere spennende spillere på vei opp. Det er blant annet to 16-åringer på banen i dag, deriblant keeperen vår, sier Hartmann.

For å sikre at klubbens yngre talenter får en bedre utviklingsarena, har Lommedalen derfor bestemt seg for å prøve å få rekruttlaget opp fra 6. divisjon.

– Det er viktig å få frem lokale spillere på A-laget, sier Hartmann, som i det minste kan si seg fornøyd med rekruttlagets sesongåpning.

Lommedalen 2 har nemlig startet seriespillet på imponerende vis, der de står med tre seiere på årets fire første kamper. Dermed er de kun ett poeng bak serieleder Bærums Verk Hauger. De to beste lagene i avdelingen rykker opp.

Nystartede Lommedalen 3, et rent kameratlag, har derimot fått det langt tyngre. Det ferske 8. divisjonslaget står med tre strake tap, og har fortsatt til gode å score mål i årets seriespill. De er dermed ni poeng bak serieleder Haslum 2.

Lommedalens neste 3. divisjonskamp går allerede førstkommende mandag klokken 20.30. Da går turen til Rolvsrud, der Lørenskog 2 er motstander.

 

Seriestarten for Lommedalen-fotballen:

Lommedalen i 3. divisjon:

18. april: Lommedalen - Kjelsås 2 1-2

25. april: Grorud 2 - Lommedalen 2-3

30. april: Lommedalen - Skjetten 0-4

6. mai: Korsvoll - Lommedalen 3-1

9. mai: Lørenskog 2 - Lommedalen

Lommedalen 2 i 6. divisjon:

13. april: Lommedalen 2 - Setra 3-2

20. april: Bjørndal - Lommedalen 2 6-4

27. april: Lommedalen 2 - Kurdistan 2-1

4. mai: Oldenborg 3 - Lommedalen 2 1-2

11. mai: Lommedalen 2 - Kjelsås 4

Lommedalen 3 i 8. divisjon:

15. april: Østerdølenes - Lommedalen 3 5-0

22. april: Lommedalen 3 - Frigg 4 0-3

29. april: Haslum 2 - Lommedalen 3 6-0

9. mai: Lommedalen 3 - Østerdølenes d

 

SER FREMOVER: Anders Paulsen Bengtson og Lommedalen møter Lørenskog 2 allerede førstkommende mandag.
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.