Skip to main content

Langrennstalent flyttet hjemmefra som 16-åring: – Går ikke for å bli nest best

SATSER ALT: I fjor høst flyttet Håkon Asdøl til Geilo for å satse knallhardt på langrenn. – Skal man kunne lykkes må man ta de riktige valgene og man må ofre ting for å nå målene sine, sier 18-åringen. Her med tre medaljer fra nordisk juniorlandskamp.

Håkon Asdøl (18) fra Jardar mener alvor når han sier at han vil i verdenstoppen i langrenn. Derfor har han allerede flyttet hjemmefra.

– Langtidsmålet er å bli verdens beste skiløper og ta VM og OL-gull, sier Jardar-løperen.

– Jeg går ikke på ski for å bli nest best. Jeg vil bli den beste, hvis ikke hadde jeg ikke flyttet til Geilo. Skal man lykkes i langrenn må man gå «all in».

Han vet at han har tusenvis av treningstimer foran seg. 18-åringen har valgt å flytte hjemmefra, til Geilo og NTG.

– Skal man kunne lykkes må man gjøre de riktige valgene. Man må ofre ting for å nå målene sine. Å flytte til Geilo var det første steget jeg tok. Jeg drar ikke til Geilo først og fremst for skolen – men for å prioritere idretten og for å kunne lykkes. Jeg tror det er mange som ikke helt griper sjansen og at man er redde for konsekvensene av å mislykkes, sier Håkon Asdøl som sier han har full støtte hjemmefra for langrennssatsingen.

– Alle backer meg opp. Det fungerer veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med å gå på NTG på Geilo. Alle satser for fullt, det blir et veldig godt miljø og man kan kombinere skole og idrett. Man får god tid til å trene to økter om dagen, nivået er veldig høyt og du får veldig god matching. Er man i toppen på Geilo så er man i toppen i sin aldersklasse i Norge.

I juniorlandskamp i Oteepää i Estland fungerte det også veldig bra for Håkon Asdøl. For første gang representerte han Norge. Asdøl vant sprinten og gikk andre etappe på det norske vinnerlaget i stafetten. I tillegg ble han nummer tre i det klassiske rennet lørdag.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg kunne ikke håpet på bedre. Dette var mitt første internasjonale mesterskap, kommenterer Asdøl.

Flere imponerte i mesterskap

Under sprinten i juniorlandskampen tok Harald Østberg Amundsen fra Asker Skiklubb seg også videre til finalen. Han ble til slutt nummer fem. Tvillingsøster Hedda Østberg Amundsen, selvsagt også fra Asker, gikk til B-finale og ble til slutt nummer 12.

Det ble også arrangert hovedlandsrenn i Fauske i helgen. Kristin Austgulen Fosnæs fra Fossum tok gull på sprinten og ble nummer tre på normaldistansen i jenter 16 år. Elena Rise Johnsen fra Asker tok sølv på sprint og 4. plass på normaldistanse. Kristin Austgulen Fosnæs og Elena Rise Johnsen gikk også på Akershus’ stafettlag, som gikk helt til topps i Hovedlandsrennet.

 

Les flere artikler