Skip to main content

Landslagsøkt for ØHIL

TERPING: Det ble mye terping for unge ØHIL-spillere da landlsagstrener for J19 og U23 holdt treningsøkt for spillerne i går.

Unge Øvrevoll Hosle-spillere fikk seg en god treningsøkt onsdag.

Da besøkte nemlig trenerne for Norges J-19- og U-23-lag Hoslebanen, for å holde en økt.

Også alle spillerutviklere i eliteserien for kvinner, leder i kvinnefotballen i NFF og UEFA-representanter fra Malta, Østerrike, Kroatia, Estland og Nederland var til stede. Det hele er en del av «UEFA Study Group», og Norges landslagstrenere skulle demonstrere hvordan de legger opp en landslagsøkt, og hva man fokuserer på.

– Dette var stas for klubben. Det er på mange måter en fjær i hatten, og viser at vi blir tatt alvorlig, ikke bare som en breddeklubb, men som en klubb som har fokus på utvikling av spillere hele veien, sier Herman Berg, ansvarlig for jentefotball i Øvrevoll Hosle.

LES OGSÅ: Slik skal Øvrevoll Hosle satse enda hardere mot Toppserien

Fra 15 til 20 år

23 jentespillere i ØHIL fra 1999-årgangen til 2004-årgangen deltok på økten, hvor det ble fokusert på defensive prinsipper og forflytting kollektivt.

 

GIR ALT: Jentene, som er mellom 15 og 20 år, fikk skryt av landslagstrenerne.

Klubben, og deres spillere, ble valgt fordi de første seg opp på en kortliste, hvor kravene blant annet var at man kunne stille med bane, spillere og utstyr.

– Jentene syntes det var kult å bli trent av landslagstrenere. Samtidig skrøt trenerne av progresjonen deres, sier Berg.

– Vi er opptatt av å ikke presse unge spillere for tidlig, samtidig som at unge spillere skal vite hvor listen ligger. Det var en fin test for dem i går også. Samtidig kan det være motiverende å kunne vise seg for landslagstreneren og se hva de krever, påpeker han.

Les flere artikler