Skip to main content

Lægreid kåret til Årets gjennombrudd

Sturla Holm Lægreid vant pris under Idrettsgallaen for Årets gjennombrudd.

Sturla Holm Lægreid vant pris under Idrettsgallaen for Årets gjennombrudd. 

Foto: Manzoni/IBU

Skiskytter-stjernen takket familien sin via videolink, og fulgte opp med fjerdeplass i Oberhof på søndag.

Skiskytteren Sturla Holm Lægreid fra Bærums Skiklub vant prisen «Årets gjennombrudd» på Idrettsgallaen lørdag kveld. 

Selv var han ikke til stede i Oslo Spektrum under utdelingen, men en tydelig glad Lægreid takket lagkamerater og støtteapparat.

– Det er veldig mange som må takkes, de som har vært med på å gjøre denne reisen magisk. Jeg må få takke familien som har vært med meg hele veien. Jeg hadde ikke vært noe uten dem, sa han via skjermen fra Oberhof.

Der forberedte han seg til søndagens jaktstart i verdenscupen, hvor han kom på fjerdeplass etter å ha gått ut som nummer tre.

Lægreid tok fire VM-gull i Pokljuka i fjor. For det er han belønnet med nominasjoner som «Årets navn», «Årets gjennombrudd» og «Årets mannlige idrettsutøver».

Sistnevnte pris gikk til Karsten Warholm. «Årets navn» gikk til Maren Lundby. 

Flere lokale nominerte

Det var mange lokale nominerte til priser i år. 

Casper Ruud herjet i internasjonal tennis i 2021, og ble belønnet med to nominasjoner. «Årets navn» og «Årets mannlige idrettsutøver».

Skiskytteren Tiril Eckhoff vant ikke bare fire VM-gull i det samme VM som Holm Lægreid. Hun vant også verdenscupen sammenlagt. Hun var nominert til «Årets navn» og «Årets kvinnelige idrettsutøver.»

Sjakkspilleren Magnus Carlsen fra Lommedalen var også nominert i «Årets navn», mens Harald Østberg Amundsen og Lucas Braathen var nominert til «Årets gjennombrudd».  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.