Skip to main content

Kyllingstad-gull på korte ski

DOBBELTSEIER: Bærums-alpinistene Christoffer Kyllingstad (til høyre) og Emil Bjørtomt Kristiansen tok de to første plassene i NM i storslalåm på Oppdal. FOTO: ERIK BJERTNESS
DOBBELTSEIER: Bærums-alpinistene Christoffer Kyllingstad (til høyre) og Emil Bjørtomt Kristiansen tok de to første plassene i NM i storslalåm på Oppdal. FOTO: ERIK BJERTNESS

Stabæk-alpinisten Christoffer Kyllingstad kjørte storslalåm i NM i Oppdal på korte ski. Slik blir det NM-gull av.

Stabæk-alpinsten kjørte inn til seier med en totaltid på 2.44,63. Det var 0,46 sekund ned til Emil Bjørtomt Kristiansen fra Bærums Skiklub på sølvplass. Også han kjørte på korte ski. Bronseviner Truls Johansen var ytterligere ti hundredels sekund bak Kyllingstad.


– Dette var fantastisk moro. Førsteomgangen var kanskje det beste jeg har gjort i karrieren. I annen omgang gjorde jeg noen feil underveis, men det holdt. Herlig med mitt aller første NM-gull i karrieren, sa Kyllingstad til NTB etter seieren.

Kjørte seg opp ti plasser

Emil Bjørtomt Kristiansen kjørte seg opp hele ti plasser i finaleomgangen.


– I annen omgang fikk jeg virkelig full klaff. Dette er min aller første NM-medalje som senior i karrieren. Moro, sa Kristiansen.

Før lørdagens storslalåm sto Aksel Lund Svindal med tre gull av tre mulige under NM på Oppdal. På fjerde forsøk måtte tittelforsvareren ta til takke med en femteplass. Nero-alpinisten endte 1,06 sekund bak vinnertiden.

Både Svindal og Henrik Kristoffersen, som endte på fjerdeplass, kjørte med lange ski i storslalåmrennet. Det gjorde også juniorverdensmesteren i grenen, Aleksander Aamodt Kilde fra Lommedalens IL.

Foran årets alpinsesong ble det endringer i regelverket der alle deltagere i europa- og verdenscuprenn må kjøre med nye og lengre ski med mer innsving. Dermed hadde de løperne som valgte disse skiene i storslalåm et handikap i forhold de til de som stilte med de gamle og kortere skiene.

Sejersted kjørte ut

I kvinneklassen kjørte Lotte Smiseth Sejersted fra Stabæk ut i finaleomgangen. Mona Løseth var best i begge omgangene og vant foran storesøster Nina Løseth.


Alpin-NM avsluttes med slalåm søndag.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.