Skip to main content

Kvitfjell avlyst – Kilde mister gyllen mulighet

Aleksander Aamodt Kilde får ikke muligheten til å utøke verdenscupledelsen sin søndag.

Foto: KNUT BJERKE

Aleksander Aamodt Kilde hadde gode muligheter til å stikke fra i teten av verdenscupsammendraget i Kvitfjell søndag. Nå er rennet i stedet avlyst.

Grunnet regn og dårlig vær er nemlig super-G-rennet på Kvitfjell, som skulle vært avholdt søndag, avlyst. Det skjer dagen etter at det ble klart at verdenscupfinalen i italienske Cortina d'Ampezzo, der alle disipliner skulle blitt kjørt, blir avlyst.

Med søndagens avlysning mister Lommedalens IL-utøver Aleksander Aamodt Kilde muligheten til å befeste en solid ledelse i verdenscupen. Aamodt Kilde leder verdenscupen med 54 poeng på franske Alexis Pinturault – og var en av favorittene til å vinne, og dermed hanke inn 100 nye poeng, i super-G-rennet. 

Pinturault er nemlig ikke like sterk i fartsøvelsene som han er i slalåm og storslalåm, og endte for eksempel med 0 verdenscuppoeng i gårsdagens utfor.

– En gyllen mulighet fratatt Kilde, som nå ikke får muligheten til å følge opp godkjøringen fra gårsdagens utfor, og legge ekstra press på Pinturault foran sesongavslutningen. Dagens avlysning gjør ingenting, men det er ingen tvil om at Pinturault kan smile hele veien til Kranjska Gora, sier NRKs alpinkommentator Thomas Lerdahl til statskanalen.

– Med en gang blir man oppgitt. Men sikkerheten må være i førersetet, sier den Lommedalen-bosatte sportssjefen Claus Ryste til NRK.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.