Skip to main content

Krogsveen setter maratonrekord

SPREKINGER: 122 av 300 Krogsveen-ansatte deltar på en av distansene i Oslo Maraton lørdag. Det gjør Fornebu-bedriften til Asker og Bærums mest aktive bedrift i Oslo Maratons Næringslivs-NM – og de er tredje best i landet.BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Meglerne i Krogsveen på Fornebu viser konkurrentene ryggen når de legger ut på tidenes maraton i Oslos gater lørdag.

– Jeg ble utfordret av en kollega. Ellers hadde ikke tanken slått meg om å løpe 2,1 mil, det kan jeg love deg. Men nå er jeg mentalt kjempeklar og hundre prosent skjerpet. Dette blir gøy, forteller Cathrine Wæraas Temmerud.


43-åringen er en av 122 Krogsveen-ansatte – 40 prosent av staben på 300 – som snører på seg joggesko og ikler seg tights og gule og grønne topper for å løpe maraton sammen med 23.000 andre i Oslos gater lørdag.

På bedriftstoppen

Krogsveen er Asker og Bærums mest aktive bedrift ifølge Oslo Maratons eget Næringslivs-NM – bare slått av to andre bedrifter, eierne deres og Oslo Maraton-sponsor Danske Bank og Travel Retail, på landsbasis.

Jack Waitz: – Ikke løp med nye sokker!

– 12–15 av oss deltok i fjor, og det ga mersmak. Så vi bestemte oss på en ledersamling i januar. Alle de daglige lederne våre fikk hvert sitt par med joggesko, med limegrønn

Krogsveen-stripe, og så var konkurransen i gang. Det ble raskt en kamp mellom kontorene våre om å stille med flest deltagere, samtidig som vi gjorde felles sak for å vise konkurrentene ryggen i konkurransen. Og det har vi da sannelig klart, smiler økonomidirektør Michele Innstrand.

12–15 av oss deltok i fjor, og det ga mersmak.

46-åringen fra Vettre debuterte på 10 kilometer i Oslo Maraton i fjor, og stiller på samme distanse igjen. Nå vil hun under 56 minutter.

– Jeg har forberedt meg i hele år, med litt ekstra intensitet siden i sommer, med to-tre løpeturer i uken. Det er blitt noen runder rundt Semsvannet, så nå jeg er klar, forsikrer Innstrand.

– I form og friske

Ikke alle Krogsveen-deltagerne er drevne løpere.

– Jeg har vært med på to Holmenkollstafetter, men det er også alt. Jeg har prøveløpt en mil to-tre ganger og løpt litt intervaller den siste tiden. I det siste har jeg vært litt småsyk. Så jeg er litt spent. Men jeg har satt meg et mål om å fullføre på under 50 minutter, og det skal jeg klare, tror Morten Ekfelt (30) fra Jar.

Ekspertrådet: Slik blir løpsdagen best mulig

Krogsveens deltakelse i Oslo Maraton inngår som et ledd i bedriftens HR-strategi om å holde folk i form og friske. Sykefraværet er kun 2-3 prosent.

– Slagordet vårt er «litt mer», og skal vi klare det må vi være i form. Derfor jobber vi systematisk med helse og trivsel på arbeidsplassen, forteller Innstrand.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.