Skip to main content

Koronavirus: NM-finalene i bandy er avlyst

 Björn Buskquist (blå drakt) og Stabæk får ikke spille NM-finalen i bandy. Nå er kampen avlyst.

Foto: KARL BRAANAAS

NM-finalene i bandy til helgen er avlyst, melder Norges Bandyforbund.

Det er på grunn av koronaviruset og faren for at den kan spres at Norges Bandyforbund nå har bestemt seg for å avlyse all aktivitet med øyeblikkelig virkning.

Det betyr at fredagens NM-finale for kvinner mellom Stabæk og Høvik, og lørdagens NM-finale for menn mellom Stabæk og Ready, er avlyst.

– Vi synes selvfølgelig at det er veldig kjedelig. Men samtidig har vi full forståelse for at Norges Bandyforbund avlyser finalene. Helsen til folk er det viktigste, sier trener for Stabæks herrelag, Anders Christensen til Budstikka.

Sorgfølelse

– Jeg personlig føler på en sorgfølelse. Det er sikkert teit å si det, det er mange som har det verre enn oss, men vi skulle gjerne ha spilt den kampen, sier Christensen. 

Klubben endte på en overraskende svak  –til Stabæk å være –tredjeplass i grunnserien.

– Nå blir vi frarøvet muligheten til en kul match og en kul opplevelse. Men samtidig må jeg få understreke at vi i Stabæk støtter avgjørelsen til forbundet, sier Stabæk-treneren.

Han tror ikke finalene kommer til å bli spilt senere, og at 2019/20-sesongen vil bli stående som det året da det ikke ble spilt NM-finaler.

– Det vil overraske meg veldig om finalene blir spilt til høsten. Jeg tror de bare blir strøket, sier han.

Her er pressemeldingen fra Norges Bandyforbund: 

All aktivitet avlyses

Norges Bandyforbund avlyser all aktivitet på regionalt og nasjonalt nivå i sine tre idretter bandy, innebandy og landhockey med øyeblikkelig virkning. Med bakgrunn i den kritiske situasjonen med koronasmitte og fare for folks liv og helse, følger Norges Bandyforbund opp de sterke anbefalingene fra nasjonale og lokale helsemyndigheter om å begrense samlinger av mennesker. Norges Bandyforbund følger opp det ansvaret som flere andre særidrettsforbund har tatt i denne vanskelige situasjonen for nettopp å begrense spredning av koronasmitte.

«Selvsagt er dette en kjedelig beslutning å måtte ta», sier president Erik Hansen i Norges Bandyforbund, men her må helse gå foran. Og med de sterke oppfordringene som kommer fra sentral helsemyndighet finner vi det ikke tilrådelig å fortsette med våre idrettsaktiviteter, hverken kamper eller treninger».

Norges Bandyforbund har nedsatt en arbeidsgruppe som må se på hvilke følger denne beslutningen får for utviklingen av alle tre idrettene.

Denne beslutningen er fattet med støtte fra forbundets regioner, kretser og seksjoner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.