Mørk dag for lokale kombinerttalenter

FALT: Jens Lurås Oftebro skadet seg i lørdagens verdenscuprenn i kombinert.

FALT: Jens Lurås Oftebro skadet seg i lørdagens verdenscuprenn i kombinert. Foto:

Kombinertløper Jens Lurås Oftebro kolliderte og skadet seg under langrennet, mens Espen Andersen ble disket i hoppbakken.

DEL

Den unge Jardar-utøveren Jens Lurås Oftebro var på vei ned mot stadion i langrennsdelen av lørdagens verdenscuprenn i kombinert på Lillehammer, da han kolliderte med tsjekkiske Jan Vytrval.

Begge gikk overende og havnet utenfor den oppmerkede løypen, og tv-kameraene viste at begge ble liggende å vri seg i smerte.

Skadene skyldtes delvis at de skled inn i en haug med digre isblokker som lå utenfor løypen.

– Kan være brist eller brudd

– Det går nok ganske bra, men det høres ut som han har slått seg og at det er noen ribbeinsutfordringer. Han fikk en stav i ribbeina, sa sportssjef Iver Stuan til NRK etter løpet.

– Det var en krasj, og det går ganske fort, fortsatte Stuan.

Både Lurås Oftebro og Vytrval klarte å reise seg for egen maskin, og Stuan kunne fortelle at Lurås Oftebro ble tatt hånd om av lagets fysioterapeut.

– Det kan være brist eller brudd, sa Stuan til NRK.

Andersen disket

Langrennsdelen av lørdagens 10 kilometer ble vunnet av Magnus Krog foran tyskerne Fabian Riessle og Eric Frenzel, men etter hopprennet var det til slutt en annen nordmann, Jarl Magnus Riiber, som kunne juble for triumf.

Espen Andersen fra Bærums Verk gikk inn til en 23. plass i langrennsløpet, 1 minutt og 19 sekunder bak Krog, men ble disket fra hopprennet grunnet feil med hoppdressen.

Jens Lurås Oftebros storebror, Einar, endte på 39. plass i langrennet, 2 minutter og 14 sekunder bak Krog, men kjempet seg opp til en akseptabel 17. plass takket være god innsats i hoppbakken.

Lørdagens konkurranse var den første på flere år hvor langrennsbiten ble unnagjort før hoppingen i verdenscupsammenheng.

Artikkeltags