Vil ikke innkassere OL-billett ennå

Gult er kult: Espen Andersen fra Lommedalen sikret seg søndag på seieren i det individuelle rennet og ledelsen i verdenscupen sammenlagt. foto: NTB scanpix

Gult er kult: Espen Andersen fra Lommedalen sikret seg søndag på seieren i det individuelle rennet og ledelsen i verdenscupen sammenlagt. foto: NTB scanpix Foto:

Espen Andersen kan sikre seg OL-billett allerede før jul, men vil ikke ta noe som helst på forskudd.

DEL

Lørdag bidro han sterkt på det norske laget som vant stafetten i verdenscupen i kombinert på Lillehammer.

LES MER: Norge med Andersen på laget vant kombinertstafetten

Søndag slo han til med seier i det individuelle verdenscupløpet foran lagkameratene Jan Schmid og Jørgen Graabak. Det var hans andre individuelle seier for sesongen, og lommedølingen leder dermed verdenscupen i kombinert sammenlagt.

LES MER: Espen Andersen tok verdenscupseier

Til NRK etter løpet uttalte han at han på ingen måte ønsker å innkassere en OL-billett allerede nå. Likevel innrømmer han at det ser veldig lovende ut.

– Foreløpig ser det jo lyst ut med tanke på OL-billett. Det blir feil å si noe annet når man leder verdenscupen. Likevel har jo hele laget vært gode i år. Det er dumt å tro at den plassen er sikret, og det verste man kan gjøre er å begynne å ta lett på ting, sier Andersen.

Over forventningene

Sesongen så langt har vært topp klasse av lommedølingen. Selv trodde han at han kunne klare å forbedre resultatene fra i fjor.

LES MER: Andersen nummer seks i verdenscuprenn

– Sesongen så langt har jo vært litt over forventningene, og jeg har følt det lenge at jeg ikke har vært langt unna de beste i verden. Så har det begynt snøballen virkelig begynt å rulle på starten av årets sesong, og da får man jo troen på det selv også.

Lagkameratene var nærmest

Kampen om OL-billett kan bli knalltøff for Andersen med tanke på at de som var nærmest han på den individuelle distansen søndag var landsmenn. Likevel er han fornøyd med å være en del av det som per dags dato er verdens beste kombinertlandslag.

LES MER: Espen Andersen vant verdenscupåpningen

– Vi klarte jo å slå tyskerne på stafetten lørdag, og de var jo nærmest uovervinnelige i fjor. Jeg tror det var mer på grunn av at vi var gode enn at de var dårlige. Likevel er det godt å være en del av et lag som pusher hverandre hele tiden, sier Andersen.

Tar av seg hatten

Landslagssjef Kristian Hammer var svært fornøyd med sine gutter søndag og med hvordan Andersen har startet sesongen.

– Det er bare å ta av seg hatten. Han har hatt en fantastisk start, og den har vært bedre enn vi kunne drømt om. Han er god i hoppbakken, og han kan går jevnt nok til at han kan være med helt inn på langrennet, sier Hammer.

Han mener også Andersen per nå er en sterk kandidat til OL.

– Espen har foreløpig gode kort på hånden i det uttaket.

Første mulige uttak til OL er like før jul. Deretter er det også en mulighet i januar.

Artikkeltags