Skip to main content

Knuste broren og overtok tabelltoppen

Babs Akinyemi og Bærum er igjen serieledere i 2. divisjon.
Babs Akinyemi og Bærum er igjen serieledere i 2. divisjon.

Babs Akinyemi vant brødreduellen mot lillebror Akinsola da Bærum slo Drøbak/Frogn 4-2 og tok tilbake førsteplassen i 2. divisjon.

– Det er spesielt å spille mot broren sin, og det beste er at jeg vinner hver gang, smiler Babs Akinyemi etter å ha slått Drøbak/Frogn og lillebror Akinsola 4-2 på Seiersten stadion.

Lørdagens trepoenger gjorde dessuten at Bærum klatret opp på førsteplass, ettersom Asker tapte borte mot Kvik-Halden.

– Nå er alt i våre hender, konstaterer Akinyemi.

SE BILDESERIE FRA KAMPEN HER.

Tok vare på sjansene

I en jevn førsteomgang var Bærum flinkest til å ta vare på sjansene sine. Toppscorer Amahl Pellegrino løp inn 1-0 via stolpen midtveis i omgangen, før kaptein Lars Sandbu lirket et straffespark under keeper Glenn Arne Hansen og i mål like før pause.

– Denne kampen stod med rød tusj i kalenderen. Det er snart oktober, gressbane og vanskelig motstand, men vi jobbet knallhardt og fikk god uttelling i førsteomgang, sier trener Morten Tandberg.

Drøbak/Frogn var nemlig langt fra ufarlige, men kombinasjonen godt forsvarsspill fra Bærum og dårlige avslutninger fra hjemmelaget sørget for at bæringene holdt nullen de første 45 minuttene.

Pangstart etter pause

Etter hvilen gikk Bærum ut med et voldsomt press, og i løpet av ett minutt scoret først Marius Lundemo, før Pellegrino satte sitt andre.

– Jeg synes vi hadde god kontroll på 4-0, og vi burde nok drept det helt, sier Tandberg.

I stedet for flere Bærum-mål, fikk hjemmesupporterne en liten opptur da Drøbak/Frogn først reduserte på straffe ved Marius Kristiansen, før Samale Wais banket ballen i vinkelen til 2-4 ti minutter før slutt. Det ble også sluttresultatet.

– Vi måtte vinne i dag, og vi greide det. Selv om det ble spennende mot slutten, er jeg fornøyd med fire mål, seier og tabelledelse, oppsummerer Tandberg, som sammen med spillerne brukte lang tid på å juble og feire med tilreisende supportere etter kampslutt.

Lover å gi alt

Og Babs Akinyemi jublet nok kanskje litt mer enn lagkameratene. Seieren mot den ti år yngre lillebroren Akinsola smakte godt for stopperkjempen.

– Jeg leder 3-0 i kamper mot ham nå, så nå må han skjerpe seg, ler Bærum-forsvareren, som lover å gi alt i innspurten.

Tre kamper gjenstår i årets seriespill, og Bærum har nå en luke på to poeng ned til Asker på andreplass.

– Etter åtte sesonger i 2. divisjon hadde det vært gøy å ta steget opp i 1. divisjon, sier Akinyemi.

Midstopperen kom til Bærum fra Kjelsås i vinter, og er ganske fornøyd med sin første sesong i gult.

– Det er ikke lett å komme til et nytt sted etter syv år i samme klubb, og jeg startet noe rufsete. Jeg har fortsatt litt å gå på, men jeg er fornøyd med progresjonen, sier Akinyemi.

– Å krone sesongen med opprykk hadde vært helt fantastisk, avslutter han.


 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.