Skip to main content

Knepent tap for Asker Aliens

TAPTE MED NI POENG: Elin Gulbrandsen og Asker Aliens tapte hjemme for Høyrbråten BBK.

Høybråten ble for sterke for Asker Aliens.

Asker Aliens - Høybråten BBK 40-49

En sen sluttspurt var ikke nok til å sikre Asker Aliens poeng i lørdagens hjemmekamp mot Høybråten.

– Det var en kamp som vi kom dårlig ut av. Vi havnet bakpå fra start, men spilte jevnt de siste tre periodene, sier Asker-trener Jan Henrik Nygaarden.

– En pussig kamp

– Vi gjør en god forsvarskamp, noe den lave scoren også tyder på, men vi slet med å få flyten i angrepsspillet, analyserer Nygaarden.

Han mener det ble en pussig kamp, som lignet en del på det forrige møtet mellom de to lagene i oktober. Også da sto forsvarsspillet i sentrum, men den gang vant Asker Aliens 40-35 i Furuset idrettshall.

– I dag blir det en pussig kamp mellom to lag som spiller godt i forsvar, sier Nygaarden.

Wilborn måtte ut

Gjestene fra hovedstaden vant den første perioden 15-7, og med det sikret de seg en ledelse de bevarte kampen ut.

– Vi var rett og slett ikke på høyde med dem da kampen startet, sier trener Nygaarden.

Etter halvspilt kamp lå de under 16-26, og da fikk også en av lagets viktigste spillere, Julie Wilborn, problemer.

Hun fikk fire feil og ble nødt til å en pause i den tredje perioden, en periode hvor Asker Aliens for første gang i kampen klarte å passere ti poeng i løpet av en periode.

Askerbøringene hadde forberedt en sluttspurt foran den fjerde og siste perioden, men planene fikk en alvorlig knekk da nevnte Wilborn ble utvist.

– Laget vårt er godt, og skal klare å stå imot Høybråten, men det er ikke optimalt å miste en spiller som Julie, sier trener Nygaarden.

Vant siste periode

Asker Aliens vant den siste siste perioden 13-12, men det var ikke nok til å hente inn forspranget bortelaget hadde opparbeidet seg.

40-49-tapet gjør at Asker-kvinnene ligger på 4. plass med sine ti poeng, nøyaktig ti poeng bak ledende Ullern, som vel å merke har spilt to kamper mer enn

– Fremover gjelder det å knekke koden offensivt. Vi er et nytt lag som trenger tid til å få satt angrepsspillet, men vi skal sørge for at det kommer på plass snart, lover Nygaarden.

Mens kvinnene tapte, gikk det bedre for Asker Aliens-herrene, som vant sin bortekamp mot Nidaros Jets 83-77 tidligere lørdag ettermiddag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.