Skip to main content

Klubblegenden i tenkeboksen

Anders Bastiansen utelukker ikke at han fortsetter i Frisk Asker neste sesong. Og heller ikke at han nå gir seg.

Anders Bastiansen utelukker ikke at han fortsetter i Frisk Asker neste sesong. Og heller ikke at han nå gir seg.

Foto: KARL BRAANAAS

– Jeg vet ikke, svarer Anders Bastiansen igjen og igjen på spørsmål om onsdagens tap i Varner Arena var hans siste for Frisk Asker.

FRISK ASKER – SPARTA 2–3 (e.e.o.)

– Det er noe jeg må finne ut av, svarer Bastiansen, etter litt betenkningstid, på spørsmål om han er motivert til å fortsette og gyve løs på en sesong til etter onsdagens tap mot Sparta.

– Men hockeyen har jo vært en del av hele voksenlivet mitt, smiler han.

41-åringen er en institusjon i Frisk Asker. Han debuterte for klubben allerede i 1996/97-sesongen, og etter et opphold i Sverige og Østerrike, kom han tilbake til Asker. I februar rundet han 600 kamper for Frisk Asker. Det vil si at nå har han 619 opptredener i Frisk-drakten. 

Men kontrakten som ble underskrevet i 2020 utløper i år. Tidligere har han ikke utelukket å snøre på seg skøytene igjen neste sesong, men han har også understreket at karrieren nærmer seg slutten. 

– Da jeg skrev under den første kontrakten med Frisk etter at jeg kom hjem, trodde jeg at det var den siste. Siden har det bare ballet på seg, har han tidligere sagt.

– Du er ønsket videre, og hockeyen er en stor del av deg. Tenker man da at man vil fortsette?

– Ja, men altså, flere skal være med og bestemme det. Vi får se, sier Bastiansen i dag.

Jan André Aasland var særdeles skuffet etter tapet onsdag.

Jan André Aasland var særdeles skuffet etter tapet onsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

– All ære til han

At han er ønsket i Frisk Asker er det hvert fall ingen tvil om.

– Først og fremst er jo stedet å begynne å høre hva han tenker. Vi må ha noen dager hvor vi får landet og pustet litt, og så setter vi oss ned og evaluerer. Vi får se hva veien blir videre, men Anders har vært stabilt god for oss i hele år, og er en viktig spiller. Vi er åpne for å signere ny kontrakt med han, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

– Han gjør en god jobb i hver eneste kamp. All ære til han.

– Det tyngste

Det er heller ingen tvil om at Bastiansen har vært med på det meste i Frisk Asker-drakten. Både oppturer og nedturer. Onsdag opplevde han en av sistnevnte, etter at Frisk Asker var 19 sekunder fra å sikre en avgjørende kvartfinale – bare for å i stedet ryke ut. 

Frisk-spillerne depper etter å ha røket ut onsdag.

Frisk-spillerne depper etter å ha røket ut onsdag.

Foto: KARL BRAANAAS

– Akkurat nå vil jeg si dette er det sureste jeg har opplevd i Frisk-karrieren. Vi ødela litt i de to første kampene, og så synes jeg vi har spilt tidvis bra. Match fem var ikke veldig bra. Det har vært veldig opp og ned. De har vært gode, vi har vært gode, og så trekker de det lengste strået, sier Bastiansen.

– Ja, dette er surt. En ting er at de får 2–2 med 19 sekunder igjen og vinner i overtid, men vi skulle jo ledet med kanskje fire-fem mål etter to perioder. Vi hadde noen fantastiske muligheter, sier Aasland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.