Skip to main content

Kjempeløp av Bjørnestad Skar i Tour de Ski

FAVORITTØVELSE: VM-sprinten til vinteren er i fri stil. Det er Sindre Bjørnestad Skars favorittdistanse.FOTO: KNUT BJERKE

Sindre Bjørnestad Skar er helt oppe på 4. plass i sammendraget i Tour de Ski, imponerte landslagssjefen, men reiser trolig hjem i kveld.

26-åringen fra Bærums Verk Hauger har vært i to sprintfinaler og er den løperen i Tour de Ski som har hatt den aller høyeste belastningen. Bjørnestad Skar, som er på sprintlandslaget, fortalte til Budstikka onsdag kveld at han vurderer å reise hjem fra Tour de Ski etter torsdagens 15 kilometer jaktstart fordi han mener han ikke har noen store sjanser i sammendraget etter de to siste beinharde etappene i Val di Fiemme.

Torsdag imponerte Bjørnestad Skar voldsomt, rykket fra olympisk mester Simen Hegstad Krüger i den siste bakken før mål og spurtet inn til 4. plass.

 

Landslagssjefen imponert

Johannes Høsflot Klæbo leder Tour de Ski sammenlagt. Sindre Bjørnestad Skar er altså nummer fire, ett minutt og 41 sekunder bak Klæbo.

- Vi vet godt at Sindre har mye utholdenhet i kroppen, men jeg er imponert, uttalte landslagssjef Eirik Myhr Nossum til NRK.

 

Reiser hjem

Bjørnestad Skar sa etter torsdagens løp at programmet i Tour de Ski har passet ham bra og at han ikke er kjempeoverrasket over at han er høyt oppe i sammendraget så lant i touren. Onsdag kveld uttalte han til Budstikka at han har flybillett hjem torsdag kveld.

Rett etter løpet torsdag avslørte han for NRK rett etter løpet at han reiser hjem fra Tour de Ski torsdag kveld, til tross for suksessen i Oberstdorf.

- Jeg har ambisjoner om å sette meg på et fly hjem i dag. Jeg kom inn som reserve og har gått fem etapper mer enn jeg hadde tenkt til. Jeg skal hjem og lade opp til sprint neste helg (i Dresden) uttaler han.

LES OGSÅ:

Les flere artikler