Skip to main content

Kilde toer i Wengen – «katapulthopp» ødela seiersrekken

Aleksander Aamodt Kilde endte på en andreplass i Super G i Wengen.

Aleksander Aamodt Kilde endte på en andreplass i Super G i Wengen.

Foto: (AP Photo/Gabriele Facciotti)

Aleksander Aamodt Kilde hadde los på sin fjerde strake super-G-triumf, men måtte nøye seg med 2.-plassen i Wengen. Seieren tok hjemmefavoritten Marco Odermatt.

Kilde hadde grønne tall nesten hele veien ned traseen, men i mål var bæringen slått med 23 hundredels sekund. På det meste ledet han med 41/100 etter første mellomtid.

Deretter kom Kilde seg gjennom et skummelt hopp. Det ble en skikkelig fartsbrems, og forspranget var mer enn halvert ved neste tidstaking. Bærum-alpinisten greide ikke å hente seg inn og fortsatte å tape tid.

– Det var super close (nærme). Jeg prøvde å gi alt fra topp til bunn. På toppen var det dritbra, og jeg fikk med meg bra med fart. Så ble jeg litt for ivrig i mellompartiet og hoppet ekstremt langt på det ene hoppet. Det gjorde at jeg ikke fikk med meg fart i bakken, sa Kilde til NRK.

– Jeg fikk en ordentlig katapultfølelse og var høyt over bakken. Da var det bare å finne bakken igjen så fort som mulig og sette seg i hockey, sa han om hoppet som ble i lengste laget.

Ingen tangering

Han var heller ikke helt fornøyd med sin egen avslutning på fartsrennet. Uansett var han klart nærmest å stoppe Odermatt. Matthias Mayer grep den siste pallplassen og var 58 hundredeler bak vinnertiden.

– Dessverre ble det sånn. Jeg hadde noe ordentlig på gang, men i dag tar jeg 2.-plassen bak en som er i tidenes form, sa Kilde.

29-åringen ville med seier torsdag ha tangert alpinlegenden Hermann Maiers rekord i super-G. Østerrikeren er fortsatt alene om å ha vunnet fire renn på rad i disiplinen i en og samme sesong.

– Det er surt, men jeg skal holde på noen år til. Jeg får prøve igjen.

Mer moro i Wengen

Kilde har vært vinterens beste utøver i super-G. Der har han tatt fire av sine fem verdenscupseirer denne sesongen. Odermatt har vært tilsvarende suveren i storslalåm, men to av hans seks seirer har nå kommet i super-G.

Adrian Smiseth Sejersted var sist på resultatlista da han kjørte ned til mål fra startnummer åtte. Han la seg inn 1,82 sekunder bak Odermatt.

Torsdagens renn skulle egentlig ha gått i italienske Bormio i romjula. Det er to utforrenn i Wengen fredag og lørdag, mens slalåm står på menyen søndag.

(©NTB)

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.