Skip to main content

Kilde 14 hundredeler fra seieren, men tok tilbake verdenscupledelsen

Aleksander Aamodt Kilde tok lørdag tilbake verdenscupledelsen sammenlagt. 

Foto: KNUT BJERKE

Aleksander Aamodt Kilde kjemper om sammenlagtseieren i verdenscupen. Lørdag tok bæringen tilbake ledelsen.

Det etter en andreplass i utforrennet i Kvitfjell, bak østerrikske Matthias Mayer.

Gjennom hele sesongen har Aamodt Kilde, Henrik Kristoffersen og franske Alexis Pinturault kjempet om ledelsen i verdenscupen.

Nå nærmer det seg slutten - spesielt ettersom verdenscupavslutningen ble avlyst - og hvert poeng vil bli avgjørende. Lørdag ble det andreplass på Aamodt Kilde - som fikk 80 verdenscuppoeng. Pinturault endte utenfor topp 30, og ender dermed uten poeng lørdag.

Dermed er Kilde foran, og i totalledelse, sammenlagt, 54 poeng foran Pinturault.

– Det blir et rotterace som det har vært i noen måneder nå. Jeg kjører bare renn for renn og nyter det jeg holder på med om dagen, sier Kilde i et intervju på NRK. 

– Det er gøy å stå på start og vite at man er rask, og kan kjøre om seier i hvert eneste renn. Det er en glede i seg selv. Jeg har også fått til mye mer enn jeg forventet da jeg startet sesongen, så dette har vært en drømmesesong for min del. 

Ledet lenge

Aleksander Aamodt Kilde kjørte strålende lørdag. I og med at han normalt er mye bedre enn Alexis Pinturault i fartsøvelsene - mens franskmannen er utrolig dyktig i de tekniske - gjaldt det å hente flest mulig poeng lørdag.

Fra startnummer tre ble Aamodt Kilde målt mot Kjetil Jansrud hele veien. Og etter å ha ligget jevnt med sin norske kollega på toppen, kjørte Aamodt Kilde fantastisk i nedre del av OL-anlegget. Avstanden til Jansrud ble større. Kilde tok en suveren ledelse i mål

– Han har truffet ekstremt bra, og kjører rått der nede hvor snøen er hardere. Han utnytter superkreftene sine, jublet NRKs kommentatorer da Aamodt Kilde nærmet seg mål.

Den eneste som kunne tukte 27-åringen var altså Matthias Mayer, fra startnummer 13.

– Jeg kjente at det var bra, og man tror alltid man kommer til å vinne når man kommer inn med grønne lys. Mayer var bedre i dag, og det setter en stopper på helt toppfølelsen, men det kommer en ny dag i morgen. Dette setter ikke en stopper på min sesong så langt, sier Kilde til NRK. 

Stort press

Kilde har imponert stort på trening, og hadde favorittstempelet på seg før start. 

– Det er deilig å kjenne litt på favorittstempelet, egentlig. Jeg har vært noen år uten, sa Aamodt Kilde i et intervju vist på NRK før rennet.

– Samtidig har det vært en veldig, veldig bra sesong. Jeg har kjent på favorittstempelet litt tidligere i år og, ut fra resultatene jeg har hatt og hvor jevnt det har gått.

Lommedalen-utøveren fortalte at han ikke tenkte så mye på at han kunne ta over ledelsen i verdenscupen.

– Det får gå som det går. Vinner jeg, så er det morsomste at jeg vinner rennet. Så får resten bli en bonus, sier 27-åringen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.