Skip to main content

Keeper-Lars gjør comeback

TILBAKE: Lars Johanson (31) har vært borte fra elitebandyen i ett år. Datteren Tuva (2) er usikker på om faren har glemt gamle kunster og synes det er på sin plass å hjelpe ham på med keeperutstyret igjen. FOTO: TRINE JØDAL
TILBAKE: Lars Johanson (31) har vært borte fra elitebandyen i ett år. Datteren Tuva (2) er usikker på om faren har glemt gamle kunster og synes det er på sin plass å hjelpe ham på med keeperutstyret igjen. FOTO: TRINE JØDAL

Ett år på sidelinjen var nok for Lars Johanson (31). Nå tar veteranen igjen på seg skøyter, hjelm og keeperhansker.

– Lysten til å spille bandy igjen har vært der hele tiden siden jeg ga meg. Jeg var veldig usikker da jeg la opp, forteller Johanson som spilte sin foreløpig siste bandykamp for Stabæk i 2009.

Siden da har han holdt bandyformen ved like ved å spille for Ullern i 1. divisjon.

– Jeg har tygd på avgjørelsen lenge og gått noen prosesser først og fremst med meg selv, forteller Johanson, eller «Keeper-Lars» som han heter i bandykretser.

Kallenavnet oppsto da han startet sin karriere som bandykeeper og navnebror Lars Hauger var trener. For å skille de to ble «Keeper-Lars» født, og navnet har hengt ved Stabæk- og landslagskeeperen siden.

– Innenfor bandymiljøet er det rart hvis noen kaller meg noe annet, sier sisteskansen.

Takket nei til Høvik

Før han ble enig med Stabæk om en toårsavtale, var naboklubben Høvik på banen.

– Jeg vurderte tilbudet fra Høvik seriøst og det var smigrende med et tilbud fra dem. Men Stabæk er definitivt klubben min og det er Høvik fullstendig klar over, sier Lars Johanson.

– Samtidig er kulturen i Stabæk det jeg gleder meg å komme tilbake til, supplerer han. At det er nytt trenerteam på plass i Stabæk hevder «Keeper-Lars» at ikke har hatt noen innvirkning på hans avgjørelse om å spille for klubben igjen.

– Det har ikke påvirket min beslutning annet enn at det er positivt for Stabæk. Du får ikke et bedre trenerteam enn «Sasha» (Alexander Jamtsov) og Kjetil Jenssen i Norge, sier keeperen.

Les også: Høvik ser utenlands

Blodsmak

Hans comeback på bandyisen innebærer også at han håper å kunne spille landslagsbandy for Norge igjen.

– Nå som jeg satser er landslaget ett av flere mål. Hovedmålet mitt er å gjøre det best mulig med Stabæk, sier Johanson diplomatisk.

På klubblaget må han kjempe en tøff kamp med Alexander Nygaard om keeperplassen, og veteranen er klar på at han ikke bare kan spasere seg til plass mellom stengene.

– Jeg forventer at Stabæk skal ha to solide keepere, og jeg føler at jeg selv ikke er for langt unna nivået som kreves. Men jeg er ikke i den formen jeg skal være i, så det blir mye blodsmak til høsten, smiler han.

– Men det er en fordel at jeg vet hva som kreves for å komme på toppnivå igjen, sier «Keeper-Lars».
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.